Tovább bővült a japáncseresznyefa parkunk

Kecskeméten járt Akihiko Onodera, Aamori polgármestere, akivel egy újabb fát ültettek el klubtagjaink, ezzel is gazdagítva az Aamori japán partnervárosunkról elnevezett parkot.

Akihiko Onoderát, Aomori polgármesterét, Mitsuru Momotát, a Gazdasági Osztály igazgatóját, Koetsu Horiuchit, a Gazdasági Osztály Bel- és külkapcsolatokért felelős szekciójának vezetőjét és Hidenori Tanakát, a Tervezési Osztály titkárságának vezetőjét Király József klubtársunk kísérte az eseményre, ahol találkoztak klubtagjainkkal, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjaival, a Csiperóra érkezett külföldi fiatalok egy csoportjával, valamint a Kecskemét-Aamori Magyar Japán Baráti Kör tagjaival.

A park megálmodására még 2012 áprilisában került sor, alkalmat adva arra, hogy részvétünket és egyben partnerségünket is kifejezzük az 1 évvel azelőtt történt japán földrengés és cunami áldozatai és hozzátartozói számára. A Sakura ünnep idején a japán nép iránti tisztelete jeléül klubunk 35 cseresznyefát ültetett a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola elé akkor. A programot a Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör is támogatta. A cseresznyefa-ültetésen őexcellenciája Ito Tetsuo, Japán akkori magyarországi nagykövete is részt vett.
Kecskemét közgyűlése klubunk kezdeményezésére 2015 novemberében döntött arról, hogy a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtti park, 1994 óta partnervárosunk, Aomori nevét viselje. Így 2016 tavaszán egy kis ünnepség keretében őexc. Kosuge Junichi nagykövet úr és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony a japán testvérváros: Aomori nevére keresztelte a gondozott parkot, majd elültettek egy újabb japán cseresznyefát.

2017 áprilisában ismét 13 fával bővítette klubunk a parkot egy a Városi Támogatási Programon elnyert pályázatunknak köszönhetően. őexc.Kosuge Junichi úr Japán magyarországi nagykövete is megtisztelte eseményünket.

2018 áprilisában még egy fával bővült a park. Öexc. Sato Kuni asszony, Japán magyarországi nagykövete is megtisztelte eseményünket. A nagykövet asszonyt az iskola növendékei, kis műsorral köszöntötték (karének és mazsorettek), majd Király József klubtársunk ismertette nagykövet asszonnyal a park rövid történetét. őexc. Sato Kuni nagykövet asszony rövid köszönő beszédét követően a fát klubunk senior tagjai és fiataljaink a Leok közösen ültették el.

Ma a park már több mint 50 fával büszkélkedhet. Reméljük, hogy az így elültetett fák virágszirmai sok kecskemétinek hoznak majd szerencsét és boldogságot!

 


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba