Új szemüveget kaptak a Farkas Villa lakói, a Kecskeméti Szent László LC által a Látás hónapja tiszteletére szervezett hagyományos Lions Gálaesten

2023. nyár végén a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Kuti optika ingyenes szemszűrést végzett a Farkasvilla értelmi sérüléssel élő lakói körében. Néhány évvel ezelőtt valamennyi ott élőt megszűrték, és akiknek szükséges volt szemüveget ajándékoztak. Most azokra került sor, akiknek azóta romlott a látása, vagy újként kerültek a lakóotthonba. A klub és az optika felajánlásaként 7 új szemüveg készült, mintegy 750 000.- Ft értékben. A megajándékozott értelmi sérüléssel élő fiatalok közül többen életük első szemüvegét kapták, s volt, aki közel 10 dioptriásat.

A lions mozgalom egyik prioritása a látás védelme, melyben a Kecskeméti Szent László LC is hosszú évek óta elkötelezett. A szemüvegek finanszírozásához a NEAO KP-1-2023/10-000061 számú NEA pályázatuk is segítséget nyújtott.

Ezen szemüvegek hivatalos átadására került sor a klub által már hagyományosan, most 2023. október 18-án 19.00 órától megrendezett Jótékonysági Lions Gálaest keretében a Hírös Agóra Otthon Mozi színháztermében. Ez a rendezvény volt az apropója egy a klub által évek óta támogatott látássérült család részére nyújtott élelmiszerutalvány átadására is. A rendezvényt idén is támogatta a Hírös Agóra a kedvezményes terembérlettel.

Az esten köszöntötték a közel 200 meghívottat, akiket a klubtagok jóvoltából láthattak vendégül. Így meghívást kaptak a klub által folyamatosan támogatott szervezetek:

-          a Farkas villa lakóit és dolgozói,

-          a Magyar Vakok és Gyengén látók Bács-Kiskun megyei Egyesületének tagjai,

-          a Juhar utcai Iskola sérült gyerekeket nevelő pedagógusai,

-          a Mosolysziget Értelmi Sérültek Nappali Ellátójának dolgozói és gondozottai,

-          a Karol Wojtyla Barátság Központ dolgozói és ellátottai,

-          a Humán Rehab Közhasznú Egyesület valamint a El-Szabó Kft. által foglalkoztatott megváltozott munkaképességű dolgozók, 

-          a kecskeméti nyugdíjas klubbok tagjai,

-          a Bács-Kiskun megyei kórház pszichiátriai osztályán dolgozók.

A gálára természetesen meghívást kaptak a kecskeméti társklubok, az Első Kecskeméti Lions Club és a Digital Lions Club is. A műsor előtt a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzója Hégely Péter köszöntötte a megjelenteket. A klub munkájának elismeréseként a nemzetközi kormányzó kitűntetését adta át, mely a tavalyi év Béke poszter pályázatának díjnyertes alkotását ábrázolja.

A Gálaestre vidám, zenés műsorral készültek. Farkas Gábor és Tapolcsányi László a Farkasvilla lakói dalokkal, a Kerekegyházi Kukujszi Néptáncegyüttes, és a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszaka fergeteges táncokkal, valamint a Gregus Tárogató Kvartett rajzfilm és operett slágerekkel adtak remek hangulatú műsort, valamennyien felajánlásként.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba