Újra szemüveget ajándékozott a Kecskeméti Szent László Lions Club

A 2019-20-as lions évben a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola teljes alsó tagozatát szűrte meg a klub, most a legkisebbek kerültek sorra, a 2020-21-es tanév elsősei. Sajnos a pandémia miatt nem lehetett a teljes osztályokat megvizsgálni, így a tanítók bevonásával célzottan választották ki azokat a gyerekeket, akiknek leginkább szükségük volt új szemüvegre. Végül 2021. március 31-én 4 kisgyermeket ajándékoztak meg.

A kitelepült szűrést a pandémia sajnos megakadályozta, ezért a klub tagjai most lehetővé tették, hogy a gyerekek, szüleik kíséretében egyénenként vehessenek részt az ingyenes látás vizsgálaton. Évek óta dolgoznak a Kuti Optikával, így megszervezték, hogy ott, telefonos egyeztetés után, a járványügyi szabályok betartásával fogadják őket. A szűrés eredménye képen, akiknek szükségük volt rá, a klub elkészíttette a szemüvegét. Ezek átadására került most sor.

Az idén 4 intézményben végzett a klub ingyenes látás vizsgálatot. Az első körben az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonában lévők, majd március hónapban az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Csodabogár Autizmussal és Fogyatékkal Élő Személyek Nappali Intézménye ellátottai, azután a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottjai és most a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai részére átadott 15 szemüveg összértéke, a klub NEA-MA-20-O-V-0053 pályázatának köszönhetően megközelítette a félmillió Ft-ot.   

A Kecskeméti Szent László Lions Club évek óta végez rendszeres ingyenes látás vizsgálatot. A lions mozgalom egyik legfontosabb tevékenysége a látás védelme, melyért világszerte több mint 1,4 millió „oroszlán” küzd!


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba