Ukrajnából menekült gyerekek támogatása

2023. április 13-án a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába járó 19, az ukrán háború elől menekült gyermek vehetett át sportruházatot összesen mintegy 610 000.- Ft értékben a Kecskeméti Szent László Lions Clubtól.

A gyerekek életkorát, nemét és méreteit figyelembe véve vásárolták meg a klubtagok a sportcipőket, melegítőket, sport pulóvereket, pólókat, nadrágokat. A kiválasztáshoz segítséget kértek az iskola testnevelő tanárától Korsós Szőke Tünde tanárnőtől is.

A nemzetközi lions szövetség az ukrán háborús katasztrófa kapcsán azonnal megnyitotta pénzügyi támogatási keretét a menekülteket befogadó és segítő országok klubjai számára. Az Alapítvány az elmúlt egy évben 19 ország, 72 projektjéhez közel 4,2 millió dollár értékű támogatást nyújtott.

A hazai kluboktól beérkező előzetes igények és elvárások alapján a Magyarországi Lions Clubok Szövetsége (LCMSZ), sikeres pályázatot nyújtott be a nemzetközi szövetséghez és a hazai lions mozgalom eddigi történetében példátlan nagyságú összeget, 331.162 USD-t kapott.

A Kecskeméti Szent László Lions Club, 3 hónapon keresztül élelmiszer és tisztálkodási csomagokra, sportszerekre és laptopokra pályázott 23 menekült gyermek családjának támogatására, melyre 9 350.- USD nyert el. Ennek a pályázatnak köszönhetően 3 hónapon keresztül havi rendszerességgel támogat élelmiszerrel és tisztasági cikkekkel családokat, ennek első ütemében április 4-én és 6-án nyújtottak át gyermekenként 20 000 Ft értékű csomagokat.

A mai napon pedig 19 általános iskolás gyermek vehetett át fejenként 2 pár sportcipőt, melegítőt, a fiúk kapucnis pulóvert, a lányok sztreccsnadrágot, pólót.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba