Ukrán menekült családok támogatásának folytatása

2023. május 5-én a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába járó 18, a Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikumába járó 1 ukrán menekült gyermek családja, valamint a Strázsa tanyán élő 34 család részesült élelmiszer támogatásban összesen mintegy 457 000.- Ft értékben a Kecskeméti Szent László Lions Clubtól.

A Strázsa tanyán élő sérülteket nevelő menekült családok hideg étkeztetéséhez járult hozzá a klub, immár második alkalommal. A középiskolás kislány és kisöccse 1-1 edzőcipőt, családja pedig az élelmiszereken túl, most tisztasági csomagot is kapott.

Az adományok átadására a Lions Clubs International Fundationtól elnyert pályázat eredményeképpen kerülhetett sor. Mint már a korábbiakban ismertettük, a hazai kluboktól beérkező előzetes igények és elvárások alapján a Magyarországi Lions Clubok Szövetsége, az LCIF „Refugee relief” pályázati alapjának elnyerésére sikeres pályázatot nyújtott be. A magyarországi Lions mozgalom eddigi történetében példátlan nagyságú összeget, 331.162 USD-t nyert el az LCMSZ, 17 klubjától beérkező igény alapján.

A Kecskeméti Szent László Lions Club, élelmiszer és tisztálkodási csomagokra, sportruházatra és laptopokra nyújtotta be pályázatát, melyre 9 350.- USD nyert el. A sportfelszerelés és a  laptopok már teljes egészében átadásra kerültek. Az élelmiszer és tisztasági csomagokat a klubtagok, több alkalommal 3 hónapon keresztül juttatják el a gyerekek családjaihoz. A mostani a második alkalom volt.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba