Ünnepélyes táblaavatás a Kecskeméti Szent László Lions Clubban

A Kecskeméti Szent László Lions Club 2019. március 14-én, csütörtökön ünnepélyesen felavatta az általa létrehozott Aamori park névtáblájának feliratát. Az eseményen részt vettek a Kecskeméti Szent László Leo Club tagjai is.

Előzmények: - A parkot még 2012 áprilisában álmodta meg a klubtagság, alkalmat adva arra, hogy részvétünket és egyben partnerségünket is kifejezzük az 1 évvel azelőtt történt japán földrengés és cunami áldozatai és hozzátartozói számára. A Sakura ünnep idején a japán nép iránti tisztelete jeléül klubunk 35 cseresznyefát ültetett a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola elé akkor. A programot a Kecskemét-Aomori Baráti Kör is támogatta. A cseresznyefa-ültetésen őexcellenciája Ito Tetsuo, Japán akkori magyarországi nagykövete is részt vett.

Kecskemét közgyűlése klubunk kezdeményezésére 2015 novemberében döntött arról, hogy a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtti park, 1994 óta partnervárosunk, Aomori nevét viselje. Így 2016 tavaszán egy kis ünnepség keretében őexc. Kosuge Junichi nagykövet úr és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony a japán testvérváros: Aomori nevére keresztelte a gondozott parkot, majd elültettünk egy újabb japán cseresznyefát.

2017 áprilisában újabb 13 fával bővítette klubunk a parkot egy a Városi Támogatási Programon elnyert pályázatunknak köszönhetően, őexc.Kosuge Junichi úr Japán magyarországi nagykövete is megtisztelte eseményünket.

2018. 04. 13-án is bővítettük egy újabb fával a parkot, mely eseményt őexc. Sato Kuni asszony, Japán magyarországi nagykövete is megtisztelt jelenlétével.

Ma a park már több mint 50 fával büszkélkedhet. Reméljük, hogy az így elültetett fák virágszirmai sok kecskemétinek hoznak majd szerencsét és boldogságot!


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba