Varázslatos Lions Gálaest a Hírös Agórában

2019. október 29-én negyedik alkalommal szerveztek nagysikerű gálaestet a Fehér bot hónapja tiszteletére a kecskeméti lions clubok a Hírös Agórában. A hírös városban 3 karitatív klub is működik; az Első Kecskeméti Lions Club, a Kecskeméti Szent István Lions Club és a Kecskeméti Szent László Lions Club, akik már több évtizede szolgálják önkéntesen az elesetteket, külön-külön és együtt is. A mostani alkalom egy közös rendezvényük volt.

A látás, talán a legfontosabb érzékszervünk, ennek óvása, védelme a klubok és egyben az egész világszervezet egyik legfontosabb feladata. Ennek érdekében a 3 kecskeméti klub folyamatosan végez ingyenes szemszűréseket, első sorban fiatalok, hátrányos helyzetűek, kistelepülések, idősek és sérültek körében.  Az idei évben is több száz embert szűrtek meg, hogy megőrizhessék szemük világát.

A Gálaestet megelőzően a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai a Kuti Optika munkatársai segítségével és támogatásával szeptemberben a Farkas Villa lakói között végeztek szemszűrést. Az ott megszűrt 62 főből 25 megváltozott munkaképességű, sérült embernek csináltattak a szemükre készült szemüvegeket. Rajtuk kívül egy korábbi a Wojtyla házban történt szűrésből kiegészült hölggyel, összesen 26 főnek, mintegy 1 millió Ft értékben, adtak át szemüveget, az általuk kiválasztott keretben és tokokkal a gála előtt.

A klubtagok által megvásárolt jegyeknek köszönhetően 250 meghívottjukat üdvözölhették a Gálaesten. Így meghívást kaptak

-          a Vakok és Gyengén látók Bács-Kiskun megyei Szövetségének tagjai,

-          a Juhar utcai Iskola sérült gyerekei és pedagógusai,

-          a Mosolysziget Értelmi Sérültek Nappali Ellátójának dolgozói és gondozottai,

-          a KINCS Nagycsaládosok Egyesületének sokgyermekes családjai,

-          a Bács-Kiskun megyei Kórház szemészeti és onkológiai osztályának dolgozói,

-          a Platán Ott hon idősei és gondozói

-          a Karol Wojtyla Barátság Központ elesettei és dolgozói.

-          és végül, de nem utolsó sorban az idei év kitűntetett meghívottai, a Farkas villa lakói és a Humán Rehab Közhasznú Egyesület által foglalkoztatott megváltozott munkaképességű dolgozók.

Külön szeretettel köszöntötték a közönség azon részét, akik adományjegyek megváltásával hozzájárultak tevékenységükhöz, hisz a befolyt összeget, az est szereplői, az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékeinek látás szűrésére fordítják majd, ezzel támogatva a tehetséges gyerekek szeme világának megőrzését.  

Boronkay Gusztáv a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének 2019-20 évi kormányzója is üdvözölte a megjelenteket, aki néhány gondolatban bemutatta a világ legnagyobb létszámú, (48 000 klub, több mint 1,4 millió taggal) önkéntesekből álló, klubrendszerben működő karitatív szervezete legfontosabb céljait, a látás védelmében kifejtett tevékenységét.

A műsort az Első Kecskeméti Lions Club által támogatott Erős Laura zongora játéka nyitotta, aki Joseph Haydn: D-dúr Szonátáját játszotta. Laura Szolnoki, de ide jár a Kodály Zoltán Ének-zenei Szakgimnázium orgona tanszakra. Zongora tanára Szolnokon Szikora Ilona, orgonálni Kecskeméten Révész Lászlótól tanul. Laura nem lát, a mintegy 500 fős közönség visszafojtott lélegzettel hallgatta csodálatos játékát.

Majd az est főszereplői következtek, az M. Bodon Pál Zeneiskola, tanárai és diákjai. Frenetikus muzsikájukkal elvarázsolták a közönséget. Filmzenei részleteket adtak elő, nagysikerű jubileumi koncertjükből, így például A hét mesterlövész, A Karib-tenger kalózai, a Star Wars, a Bodzavirág, a Trónok harca című filmekből élvezhetett a közönség már-már sláger számba menő dallamokat.

A csodálatos este létrejötte nagy összefogás eredménye, melyhez hozzájárult a szereplők ingyenes fellépése, a Hírös Agóra kedvezményes árú színházterme, munkatársai segítőkészsége, a kecskeméti Városi Támogatási Program, a Kuti Optika támogató hozzájárulása, a helyi médiák: a Gong Rádió, a KEOL.hu és Hírös.hu hírportálok és természetesen a klubtagok, és az adomány jegyet váltók. Köszönjük mindnyájuknak!


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba