VI. Oroszlán Kupa

LIONS régiós sportverseny értelmi sérüléssel élők számára, 2024. március 25. 9.00 órától

A Kecskeméti Szent László Lions Club, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményével közösen a Dél magyarországi értelmi sérüléssel élőkkel foglalkozó intézmények gondozottai számára szervezett csapat sportversenyt, immár 6. alkalommal. A rendezvénynek, mint eddig minden alkalommal, most is a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnoka adott otthont, a Tankerületi Központnak köszönhetően mérsékeltebb terembérleti díj fejében.

20 hat fős csapatot hívott meg a 2 szervezet, kísérőikkel és szurkoló táborukkal együtt, melyből 15 csapat jött el. A résztvevők már várják a hagyományos rendezvényt és szívesen jönnek. A versenybe és a lebonyolításba, csak úgy, mint eddig is a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma diákjait is bevonták, akik az idén 56 fővel vettek részt a rendezvényen. Ez a nap szemléletváltó nap is számukra, ahol a jókedv, vidámság és együttműködés megtapasztalása a fő cél.

Az állomásokon a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai végeztek, mint minden évben önkéntes munkát.

A gondozókkal, kísérőkkel, diákokkal, a Kecskeméti Szent László Lions Club, az Első Kecskeméti LC valamint a Digital LC tagjaival, az iskola pedagógusaival és az önkéntes segítőkkel együtt több, mint 300-an vettek részt az idei Oroszlán kupán.  

A sportverseny célja az értelmi sérüléssel élők számára a teljes élet örömét nyújtó játék, a versenyszellem, a kapcsolatépítés, az együttműködés megtapasztalása. Az ügyesség - és mozgáskoordináció fejlesztése, egymás segítése, a mozgás élménye, a megszokott környezetből való kimozdulás, a győzelem mámora, mind-mind megvalósulhat egy ilyen rendezvény kapcsán. A csapatok már hetekkel előre gyakorolnak, készülnek a versenyre, ahol természetesen csak győztesek lehetnek, hisz a kupákon és díjakon kívül, minden versenyző tízórait, ebédet és ajándékot is kapott, az idén a lions klub desszert csomagjai mellett a mosolyszigetesek által készített kosarakat is. 

Az Oroszlán kupa szervezésébe és magába a versenybe bevont középiskolás fiatalok, a szervezési feladatok elsajátításán túl, megtanulják a toleranciát és a másság elfogadását, klubtagjainkkal együtt működve a generációk közötti határok is fellazulnak.

Az idén a díjátadók között köszönthették Boronkay Péter Világ- és Európa-bajnok paratriatlonistát, Póczonyi Zsoltot a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége régió elnökét, Libor Zoltánt az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága munkatársát, a társklubok képviselőit és természetesen a két megvalósító szervezet vezetőit Csizmadia Mariannát és dr. Herold Józsefet.

A program megszervezéséhez támogatást NEA pályázatból, a Tiszta Formák Alapítványtól, a Fornetti Magyarországtól, az Univer Zrt.-től és a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjaitól kapott a rendezvény.  

Fotók: Borsos Andrea, Bús Csaba, Gyenes Kata, Halász István, Harsányi Zsuzsanna


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba