A Kecskeméti Szent László Lions Club búcsúgondolatai

Herold József lions barátunk immár 32 éve vesz részt a világ legnagyobb létszámú klubalapon működő jótékonysági szervezete a LIONS, karitatív munkájában. A Szent István Lions Clubban kezdte meg 1992-ben tevékenységét, ahonnan 1997-ben lépett át klubunkba, a Kecskeméti Szent László Lions Clubba, alapító tagként. Józsi intelligens, erős, megbízható, egyenes jelleme, mindig támasza volt a baráti közösségnek. A demokratikus lions mozgalomra jellemzően, évente vált vezetőt mind a klub, mind az országos és a világszervezet. Józsi az évtizedek alatt háromszor is elnyerte a klubtagok bizalmát és töltötte be az klubelnöki pozíciót, legutoljára az 2023-24-es lions évben. Mindig számíthattunk rá, elkötelezett, összetartó személyiségével gyökere volt a klubéletnek, vidám és oszlopos tagja a kirándulásoknak, egyéb csapatépítő találkozásoknak. A tagság elfogadta építő javaslatait, tisztelte, szerette kedves, barátságos, bölcs személyiségét.

Felsővezetői felelős munkája és családi elfoglaltságai mellett tudott időt szakítani mások segítésére. Számtalan szemszűrésen, adományozáson, jótékonysági kulturális- és sporteseményen vett részt, legyen az például az SOS falu gyerekei számára évtizedeken át rendezett Lions Gyermeklabdarúgó Torna, az értelmi sérüléssel élő felnőttek és ép középiskolások közös sportnapja az Oroszlán Kupa, gyermekszínházi előadás a Juhar utcai gyerekeknek, kirándulás sérültekkel, vagy a klub által létrehozott Érzékelések kertjében iskolásoknak tartott érzékenyítő foglalkozások egyike. Részt vett a látássérüléssel élőket segítő tevékenységeinkben is, elment rendezvényeikre, ott volt adományozásainkon. Csodásan bánt a gyerekekkel, rögtön megtalálta a hangot a sérüléssel élőkkel, tisztelte szerette őket. A klub szerteágazó karitatív munkájában egyike volt azoknak, akire mindig számíthattunk.

Valamennyien szeretettel emlékszünk arra a rengeteg bölcsességre, barátságra, amit az évtizedek alatt tőle kaptunk.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba