Látásvizsgálat a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola első évfolyamán

A Kecskeméti Szent László Lions Club rendszeresen végez ingyenes látásvizsgálatokat gyerekek, sérüléssel vagy nehéz körülmények között élők számára. 2024. szeptember 26-án a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában tanév elején a most iskolakezdő kicsiket szűrték meg. 

Bujdosóné Mátó Bernadett, az iskola védőnője és a klubtagok közül Fáriné Boros Erika, az iskola igazgatónője, valamint az osztályfőnökök segítségével egy előzetes látásvizsgálaton estek át az iskola 1.a., 1.b. osztályaiba járó gyerekek.

A megszűrt 2 osztályból, ill. a védőnő által már előzetesen megvizsgált felső tagozatosok közül kerülnek ki azok a tanulók, akik a hónap folyamán egy szakorvosi vizsgálaton vesznek részt, és amennyiben szükséges, a klub elkészítteti számukra a szemüvegüket.

A szemüvegek átadására a Fehér bot napján, a Katona József Könyvtárban Harsányi Zsuzsanna festőművész klubtag LÉLEK-LÁTÓK című képzőművészeti kiállítása megnyitóján kerül majd sor.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba