Éves Aktivitás

Jan. A kecskeméti Karol Vojtyla Barátság Központtal való együttműködés keretében 2016. január 25-én a szegény sorsú, hátrányos helyzetű gondozottak (120 fő) ebédjét finanszírozta klubunk és az ebéd kiosztásában is részt vett.

Febr. Jótékonysági disznóvágást rendeztünk adománygyűjtési céllal. A nagysikerű tavalyi szűrővizsgálat sorozat folytatásaként a klubunk idén február 1-én újra ingyenes szemszűrést végzett. Célcsoportunk most a kecskeméti Karol Vojtyla Barátság Központ gondozottai voltak. Az intézmény segítségével a délelőtt folyamán, 8 és 12 óra között mintegy 30 fő szűrését végeztük. A munkában önkéntesként vesz részt dr. Bense Nóra szemész szakorvos és a helyet és felszerelést is biztosító Mediroyal Prevenciós központ asszisztenciája, valamint a Kecskeméti Szent László Lions klub tagjai.

Márc. Egy látássérült, hátrányos helyzetű ember családja részére élelmiszer csomagot készítettünk és juttattunk el.

Ápr. Aomori nevét viseli a az általunk ültetett cseresznyefás park. Kecskemét közgyűlése klubunk kezdeményezésére tavaly novemberben döntött arról, hogy a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtti park, 1994 óta partnervárosunk, Aomori nevét viselje. A zöldfelület avató ünnepségét hétfőn délelőtt tartották meg. A köszöntők és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája tanulóinak műsora után hivatalosan is felavatták a parkot, majd elültettek egy újabb japán cseresznyefát is a szépen gondozott zöldfelületen. Az ünnepség végén cseresznyevirág színű luftballonok emelkedtek a magasba. Hiroshi Shikanai, Aomori polgármestere levélben köszöntötte az ünnepség résztvevőit.

- Büszkeséggel és örömmel tölt el bennünket, hogy ez a park Aomori nevét fogja viselni, méltó emléket állítva ezzel Aomori és Kecskemét, valamint Japán és Magyarország barátságának. Remélem, hogy amikor a 2012. áprilisában ültetett cseresznyefák virágba borulnak, lelki nyugalmat és csodás élményt nyújtanak a parkot látogató emberek számára. Nagy örömmel gondolok arra is, hogy amikor a parkban sétálnak és évszakonként változó látvány fogadja önöket, talán eszükbe jut Aomori városa is – írta levelében Hiroshi Shikanai.
Máj. 14. A Kecskeméti Szent László Lions Klub, a Szent László Leó Klub fiataljai és a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola növendékei segítségével, kidekorálta az Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása Intézményének kerítését. A közel 80 négyzetméter falfelület díszét a gyerekek fantáziájára bíztuk. A végeredmény magáért beszél. A munkából, óvodás, általános és középiskolás, egyetemista és felnőtt egyaránt kivette részét. A mintegy 20 főt, az eleinte csak szemerkélő, majd mind jobban zuhogó eső sem tántorította el. A festékeket klubtársunk Mihály László ajánlotta fel.

Máj. 28. Részt vettünk testvérklubunk a Szent István Lions Club 25 éves jubileumi rendezvényén, hiszen klubtagjaink közül többen abban a klubban alapító tagként kezdték meg karitatív tevékenységüket a lions mozgalomban.

Júl. 7. Yets Lions csereprogram - Klubunk tagjai a leo klubbal közösen három külföldi gyermeket láttak vendégül a magyar tábor kezdetéig! Érkezésüket hétfőn egy kis összejövetellel ünnepeltük, melyen Magyar László tagunk, volt kormányzó ajándékokat adott át az érkezőknek.

Aug. 17 A férfi kosárlabda-válogatott két mérkőzést játszott Kecskeméten 2016 augusztusában, előbb egy felkészülésit Ausztria ellen, majd egy igazán különleges, nagy presztízsű és óriási jelentőségű Európa-bajnoki selejtezőt Nagy-Britannia ellen. A mérkőzések rendezésével az MKOSZ a KTE Kosárlabda Klub Kft-t bízta meg. A klub - amellett, hogy a nemzetközi és a hazai szövetség szabályainak eleget tett, próbált minden segítséget megadni a válogatottnak, és természetesen kiszolgálta a szurkolókat is; ezt a lehetőséget jelentős részben arra használta fel, hogy támogassa a Kecskeméti Szent László Lions Klub karitatív céljainak megvalósulását. Ez természetesen elsősorban szponzori- és jegybevételből, valamint a Gong Rádió bevonásával, jótékonysági mezárverésből lehetséges, melyen Sörös Jenő a KTE Duna Aszfalt Kosárlabda Klub ügyvezetője, Wittmann Krisztián a Magyar Kosárlabda Válogatott irányítója és a klub soros elnöke Bús Gábor vettek részt.

Mindezeknek köszönhetően jótékonysági célra 1 150 000 Ft-ot sikerült a Kecskeméti Szent László Lions clubnak adományozni. A klub a bevételből vakokat és gyengén látókat segített, számukra a mindennapi életüket megkönnyítő eszközök adományozásával.

Szept. 10. SOS jótékonysági futóverseny - A kecskeméti Szent László Leo klub önálló eseménye, mely aktivitást klubunk teljes váll szélességgel támogatta. A futóverseny nevezési díjaiból befolyó összeget a leo klub az SOS falu gyermekeivel tartott közös programjaira fordította. A futóverseny estéjén a leok, a lions klubtagok és családtagjaik egy közös vacsora keretében értékelték ki az eseményt, ahol lehetőség nyílt az ismerkedésre, barátkozásra is.

Okt. 6-7. Jutalomtábor Vackorvár Erdei Iskola - 10 jó tanuló hátrányos helyzetű általános iskolás gyermeket segítettünk hozzá, hogy részt vehessenek a KEFAG Zrt. által szervezett 2 napos erdei iskolai programsorozaton.

Szemszűrések: A nagysikerű kecskeméti, kunbaracsi, dunapataji, fülöpszállási és szentkirályi 2015 évi szűrővizsgálat sorozat folytatásaként a Kecskeméti Szent László Lions Klub 2016 február 1-és október 17-én újra ingyenes szemszűrést végzett a Mediroyal Prevenciós Központban, a kecskeméti Karol Vojtyla Barátság Központ gondozottai részére. Majd november 23-24-én a Csongrádi u. 26 szám alatt, ahol célcsoportunk a megváltozott munka képességű dolgozók és a közfoglalkoztatottak voltak. Az év utolsó szűrését november 29-én kedden 9 és 15 óra között Ladánybenén a Közösségi Házban végeztük.

Ezen alkalmakon több mint 370 embert néztünk meg, akik között sajnos a tumor betegségtől a szürke és zöld hályogon és a makula degeneráción át (hogy csak a legsúlyosabbakat emeljük ki) nagyon sokféle betegséget sikerült kiszűrnünk.

Nov. 18. Jótékonysági estet rendeztünk a kecskeméti Hírös Agórában. A programban szerepeltek a Kecskeméti Városi Fúvószenekar, a Penge Benge Jazz Band, valamint Redencki Marcsi és Horváth Gábor humoristák. Az esten 16 vak és gyengén látó részére a mindennapi életüket segítő eszközöket adtunk át, adományként, hangos vérnyomás és vércukor mérőket, hangos órákat és tableteket. Megajándékozottaink kiválasztásában a szakrendelő javaslatait is kikértük. A családokat személyesen kerestük meg és hívtuk el, kísérőjükkel együtt.

A vidám, szórakoztató estre meghívtuk továbbá azon szerveztek gondozottait és dolgozóit, mintegy 350 főt, akikkel évek óta szoros kapcsolatot ápolunk. Ingyenesen vehettek tehát részt: a Kecskeméti SOS Gyermekfalu, Kecskeméti Óvoda Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Szociális Intézmény Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Juhar utcai Tagintézménye, Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóssága Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye,Magyar Vakok és Gyengén látók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete, KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete tagjai.

A közel 600 fő befogadására alkalmas termet szinte teljesen megtöltöttük, a támogatói jegyek bevételéből későbbi jótékonysági tevékenységünket finanszírozzuk. A szervező munkába bevontuk a Kecskeméi Szent László Leo klub fiataljait is, első sorban a vendégek fogadásába, az ajándékok csomagolásába, átadásába vettek részt.

Dec. 03. Minden év december első hétvégéjén tartjuk jótékonysági gasztronómiai estté kibővített charter night-unkat. A mintegy 130 fős jó hangulatú rendezvényen Csík János és barátai, valamint a Kecskeméti City Balett társulata szórakoztatták az egybegyűlteket. Itt került sor legújabb tagunk Kovács János ünnepélyes avatására és itt köszönthettük Mikulás Ferenc tagtársunkat, aki az eseménnyel egy időben kapott Prima Primissima Díjat. Az est bevételét a klub jótékonysági aktivitásaira fordítjuk.

Dec. 04. 19. alkalomal szervezte meg klubunk a Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Tornát az SOS Falvak és hazánkon kívül élő magyar állami gondozott és hátrányos helyzetű gyermekek számára. A Szent László Lions Klub tagjai minden év november utolsó, vagy december első hétvégéjén rendezik meg ezt a rendezvényt, amelyre a magyarországi három SOS gyermekfalu (Orosháza, Kecskemét, Kőszeg) lakóin kívül a Vajdaságból - Oromhegyesről, Erdélyből - Kalotaszetkirályról, és Kárpátaljáról - Beregszászról is hívnak meg hátrányos helyzetű gyermekeket. A versenyző csapatokhoz kezdetektől a kecskeméti Hírös Ép SC is csatlakozott. A 11-13 éves gyerekek számára ez az esemény nagy jelentőségű, egész évben készülnek rá, nagy örömmel jönnek, és élményekkel gazdagodva térnek vissza. Az erdélyi és vajdasági iskolák éves programjába hosszú évek óta megjelenik ez a rendezvény, évkönyvükben szerepel, a vajdasági csapatot több ízben az iskola igazgatója is elkísérte. Barátságok születtek az évek alatt. Volt olyan résztvevőnk, aki egykor játékosként, ma edzőként jött el, hisz az első rendezvényünk idején a mai versenyzők még meg sem születtek. A játék élményén túl most is, mint mindig a gyerekek a mezeken, díjakon túl valamennyien mikuláscsomaggal, a beregszásziak tartós élelmiszer adománnyal térhettek haza.

Dec. 16. A Juhar utcai speciális iskola gyermekeinek a animációs filmek vetítésével szereztünk örömet. A mikulás naphoz közeli eseményen a programot követően szaloncukorral és gyümölccsel kedveskedtünk a mintegy 100 résztvevőnek.

Dec. 20. Felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának karácsonyi ünnepségére sem mentünk üres kézzel, kérésüknek megfelelően, a hétköznapjaikat megkönnyítő konyhai kisgépeket adományoztunk számukra, mely csomagokat kedves műsorral köszöntek meg.

Éves Aktivitás

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba