2018-19-es Lions év:

2018. július és 2019. április 10. között közel 6,5 millió Ft értékben jótékonykodott a klub.


Június 23. Süteményekkel leptük meg a KINCS nagycsaládosok egyesülete születésnapi ünnepségét.

Június 30. Nyári parti a Mosoly klubban. Leo klubunk fiataljai segítőként részt vesznek a Felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon.

Július 02. Japán nagykövete jelenlétében egy újabb japáncseresznyefát ültetünk az általunk több éve létrehozott és folyamatosan bővített Aamori parkban.

Július 5. Nyári fakultatív klubülés az aktuális feladatokkal

Július 28. Zsíros kenyér parti a Mosoly klubban. Leo klubunk fiataljai segítőként részt vesznek a Felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon.

Július-aug. Két leos fiatalt támogatott klubunk a Yets Nemzetközi Cseretáborozáson Törökországba.

Aug. 18. Ingyenes szemszűrést vércukor és vérnyomásmérést végzett a klub a Fülöpszállási falunapon.

Szept. 1.-én került sor a Melinda parkban a második Szent László Lions Diabetesz Főzőversenyre és Családi napra, mely a Kecskeméti Szent László Lions Club és Kecskemét Alsószéktóért Egyesület közös rendezvénye volt. A főzőversenyt – a Lions hagyományokhoz híven - ingyenes szemszűréssel, vércukor és vérnyomásméréssel egészítettük ki.

Szept. 6. Klubülés aktuális feladatok megbeszélése, beosztása

Szept. 9. Felkészülés a 2019.-évi balatoni Lions Regattára Első csoport.

Szept. 10. A kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központtal való együttműködés keretében szemszűrést, vércukor- és vérnyomásmérést végeztünk, ill. egészségügyi előadást tartottunk a diabetesz és a látásromlás kapcsolatáról, a ház gondozottai részére. A kiszűrt mélyszegénységben élők közül 44 fő részére vállaltuk át a szemüvegek elkészítését.

Szept. 15. A diabetesz jegyében 120 adag ételt szolgáltak fel klubtagjaink a Karol Wojtyla Barátság Központ mélyszegénységben élő gondozottainak.  

Szept. 22. Nyárbúcsúztató parti a Mosoly klubban. Leo klubunk fiataljai segítőként részt vesznek a Felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon.

Szept. 28. Az Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása által szervezett főzőversenyen a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai, a leók és a klubot támogató önkéntesek 13 fővel, segítőként vettek részt. A klub, üdítő italokkal járult hozzá a nagyszabású, mintegy 150 fős értelmi fogyatékosok számára szervezett rendezvényen.

Szept. 29-30. Csapatépítő családi napot tartottunk Cserkeszőlőn

Okt. 4. Klubülés aktuális feladatok megbeszélése, beosztása

Okt. 5. Tapasztalatcsere látogatáson fogadtuk a Savaria Lions Club közel 40 főnyi csapatát

Okt. 6. Ingyenes jogi tanácsadás a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottai részére. Kissné dr. Szabó-Kis Mária klubtagunk, jelenlegi elnökünk vállalta, hogy minden hónap első szombatján ingyenes jogi tanácsadást nyújt.

Okt. 9. A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai és fiataljaik, a leok, a felsőlajosi Magán Zoo-ba hívták meg és kísérték el a kecskeméti felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának gondozottjait. 2018. október 9-én verőfényes napsütésben érkezett a 36 fős csapat a béke szigetére, a magán állatkertbe.

Okt. 12. A három kecskeméti Lions klub ismét együtt ünnepelte meg a fehér bot napját egy nagyszabású Lions Gálaest keretében. A rendezvény célja, hogy segítsünk, megajándé-kozzuk az éves szemszűrő programunkban felfedezett látássérült rászorulókat az életüket segítő eszközökkel, szemüvegekkel, látássérülteknek gyártott okos orvosi mérő-berendezésekkel. A 600 fős gálaest színvonalas zenei programját az Első Kecskeméti Lions Club állította össze, míg a Kecskeméti Szent László Lions Club 45 fő rászoruló látássérült embert ajándékozott meg a szemére készített szemüveggel ill. 1 főt hangos vércukor mérővel. 

Okt. 19-20. LCMSz továbbképzésen vettünk részt 4 fővel. A képzés kommunikációs részét Koncsik István klubtagunk tartotta, ahol ismertette az általa teljesen megújított, minden klub által kezelhető szövetségi honlapokat.

Okt. 27. Ősz a Mosoly klubban. Leo klubunk fiataljai segítőként részt vesznek a Felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon.

Nov. 8. Klubülés aktuális feladatok megbeszélése, beosztása

Nov. 8. A Hírös Agóra Hetényegyházi Közösségi Házában 3. alkalommal került megrendezésre a Megyei Minősítő Táncgála értelmi sérültek részére, melyen segítőként és támogatóként vett részt a Kecskeméti Szent László Lions Club. A rendezvényt  az Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása szervezte értelmi sérültek számára.  

Nov. 17. Születésnapi Mosoly klub. A Kecskeméti Szent László Lions Club együtt ünnepelte az Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása önkénteseivel a Mosoly klub hetedik születésnapját. A rendezvény sikeréhez ezúttal nem csak munkánkkal, hanem tárgyi támogatással is hozzájárultunk. Klubunk a tombola tárgyakkal és a 150 személyes születésnapi tortával kedveskedett az értelmi sérültek népes csapatának.

Nov. 18. Nagycsaládosok részére szervezett klubunk ingyenes Mozi Matinét, ahol a résztvevő a Magyar népmesék és a Leo és Fred animációs filmsorozatok epizódjait élvezhették.

Dec. 1. Jótékonysági est. A rendezvényen kiváló produkciókban gyönyörködhetett a népes közönség. A műsor a Kecskeméti Katona József Színház és a City Balett művészei előadásában „A beszélő köntös” musical rövidített bemutatójával kezdődött, és vacsora után Csik János és a Mezzo zenekar koncertjével folytatódott. A fergeteges talpalávalóról a RöMyDuo Party Band gondoskodott. A bálat most is tombolasorsolás zárta, melynek teljes bevételét a lions mozgalom fő célkitűzéseinek megfelelően, vakok és gyengén látók ill. diabeteszben szenvedők megsegítésére fordítja a klubtagság.

Dec. 7. Napsugár Gyermekotthonban jártak leoink, ahol halmozottan hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő kicsikkel készítettek közösen adventi süteményeket.

Dec. 8. Mikulásvárás a Mosoly klubban Közös énekléssel várta a Mikulást a mintegy 120 résztvevő a Mosoly klubban, aki fáradtan, de jókedvűen érkezett krampuszai kíséretében. A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Leo Club fiataljai segítőként vettek részt a programon. Csoportos tánccal, majd sok-sok egyéni dallal, verssel köszöntötték a jelenlevők a Mikulást, aki ajándékkal hálálta meg a csodálatos produkciókat. Ez utóbbihoz klubunk is hozzájárult.  

Dec. 8-9. Klubunk 21. alkalommal rendezte meg az SOS Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Tornát, melyre a magyarországi két SOS gyermekfalu (Kecskemét, Kőszeg) lakóin kívül a Vajdaságból - Tótfaluból, Erdélyből - Kalotaszetkirályról, Felvidékről - Marcelházáról és Kárpátaljáról - Beregszászról érkeztek hátrányos helyzetű gyermekek. A 11-14 éves gyerekek számára ez az esemény nagy jelentőségű, egész évben készülnek rá, nagy örömmel jönnek, és élményekkel gazdagodva térnek vissza. A külföldi gyerekek már szombat este megérkeztek, uszodalátogatással, vacsorával és közös játékkal várták őket a kecskeméti oroszlánok. A vasárnapi egész napos verseny élményén és a díjakon túl, valamennyi versenyző, (mintegy 100 fő) a kupára készült mezekkel és mikuláscsomaggal térhetett haza. A hazánkon kívüli magyarlakta területekről érkező csapatok könyvtárait, több száz könyvvel gazdagította a klub, melyet az úti csomaggal együtt vehettek át a gyerekek. A beregszászi csapat külön ajándékát a monori lions club tagjai gyűjtötték cipős dobozokban.

Dec. 18. A Kecskeméti Szent László Lions Club évek óta támogat egy erősen látássérült férfit, aki sajnos betegsége miatt elvesztette munkáját. Így advent táján tartós élelmiszer csomaggal szokta a tagság ünnepivé varázsolni a család karácsonyi asztalát. Egy vak hölgy karácsonyfája alá pedig - kívánsága szerint -, egy cd lejátszó került, a hozzá tartozó fejhallgatóval, mely segítségével az irodalom gyöngyszemeit hallgathatja hangos könyv formájában.

Dec. 19. 2018. december 19-én az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása Karácsonyi ünnepségére kapott meghívást a Kecskeméti Szent László Lions Club. A lions klub tagjai természetesen, mint évek óta, most sem mentek üres kézzel, gyümölcsöt vittek az ünnepi ebédhez, valamint egy könyvet a klub által finanszírozott őszi MagánZoo-ban tett látogatás emlékére.

Dec. 20-án a Kecskeméti Szent László Lions Club adventi gyermek színházzal ajándékozta meg a Kecskeméti Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Juhar utcai tagintézményében nevelkedő sérült gyerekeket. Club tagjai, több mint 16 éve, hagyományosan, minden évben advent idején vidám élménnyel lepik meg a Juhar utcai iskola kis növendékeit, bábelőadás vagy filmvetítés formájában, az idén a közel 170 kisgyereket a szegedi Grimm Busz Színház előadásával örvendeztették meg. Az ajándék gyümölcsöt és sütit, már előző nap átadták, hogy könnyebb legyen szétosztani. A programon a Szent László Lions Club fiataljai a Leok is részt vettek.

2019. jan 10. Klubülés aktuális feladatok megbeszélése, beosztása

2019. január 19-én, szombaton felforrósodott a hangulat a pótszilveszteri, újévköszöntő Mosoly klubban, mely rendezvény szervezéséből most is aktívan kivette a részét a Kecskeméti Szent László Lions Club és önkéntes fiataljai, a leok. Az év első zenés klubdélutánján közel 100 fő vett részt. A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai és fiataljai a Szent László Leo Club tagjai, valamint a klub önkéntesei segítőként vesznek részt a felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának, havonta megrendezett klub délutánján, a Mosoly Klubon

2019. febr. 7. Klubülés aktuális feladatok megbeszélése, beosztása

A 2019. február 16-i, farsangi Mosoly Klubot, melyet a szokott helyen a Margaréta u. 2. sz. alatt tartottak, ahogy az ilyenkor télvégén szokás, maskarás felvonulás színesítette. A farsangi jelmezes bemutatkozásokat tombola követte, ennek ajándékait a Kecskeméti Szent László Lions Club és önkéntesei ajánlották fel, a tombolából befolyó összeggel támogatva a havi rendszerességű klubot.

2019. február 20-án a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai farsangi gyermekszínházi előadással lepték meg a Kecskeméti Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Juhar utcai Tagintézményében nevelkedő sérült gyerekeket. A szegedi Grimm Busz Színház előadását élvezhették a sérült kicsik és nagyok. Az előadásra az intézmény farsangi jelmezes ünnepsége után került sor, ahol az iskola szinte valamennyi növendéke szerepelt. Így a színházat is jelmezekben élvezhette végig a mintegy 170 kisgyerek. Délután közös discoval folytatódott a farsangi forgatag.

2019. márc. 7. Klubülés aktuális feladatok megbeszélése, beosztása

2019. márc. 8. A kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központtal való együttműködés keretében klubunk újra megvendégelte a népkonyha elesettjeit. A közös ima után, a lions tagok 120 adag diabetikus ebédet szolgáltak fel a sorban álló mélyszegénységben élőknek. Az étkezés után, egyik klubtagunk, jelenlegi elnökünk Kissné dr. Szabó-Kis Mária ügyvéd, ingyenes jogi tanácsadásban részesítette a ház segítséget kérő gondozottait. Klubunk 5 hónappal ezelőtt vállalta fel ezt a karitatív munkát, havi 1 alkalommal.

2019. március 8-10. között a Kecskeméti Szent László Leo Club tagjai a Cserkeszőlői Réman Üdülőben tartottak tréninget, melynek harmadik napján a Magyarországi Leo Szövetség vezetőségét is vendégül látták. A csapatépítő és érzékenyítő táborban számtalan programon (többek között vak reggelin) vehettek részt a fiatalok.

2019. március 14-én a Kecskeméti Szent László Lions Club és "leói" a Bács-Kiskun megyei értelmi fogyatékosokkal foglalkozó intézmények gondozottai számára szervezett csapat sportversenyt, melyre 15 csapat nevezett. A versenybe és a lebonyolításba a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma diákjait is bevonták, minden 6 fős sérültekből álló versenyző csapathoz + 2 fővel csatlakoztak, valamint 6 fővel a lebonyolítási feladatokba is besegítettek, ez a nap szemléletváltó nap is volt számukra. A gondozókkal, a lions ifjúsági tagozata a Leo klub tagjaival, a szervező Kecskeméti Szent László Lions Club tagjaival és a most alakuló Első Honvéd Lions Club tagjaival együtt, közel 250-en vettek részt a rendezvényen. Az állomásokon a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai végeztek önkéntes munkát, 15 fővel. A verseny lebonyolításába bevont leok, egy a lions klub által szervezett 3 napos érzékenyítő táborban készültek fel a feladatokra. A rendezvényen az egészségügyi végzettségű, ill. a Szent-Györgyi Albert Középiskolába járó fiatalok egészségügyi szűréseket is végeztek, a lions egyik kiemelt tevékenysége a diabetesz elleni küzdelem jegyében vércukor szintet és vérnyomást mértek.

2019. március 14-én a Kecskeméti Szent László Lions Club, ünnepélyesen felavatta az általa létrehozott Aamori park névtáblájának feliratát. Az eseményen részt vettek a Kecskeméti Szent László Leo Club tagjai is. Ma a park már több mint 50 japáncseresznye fával büszkélkedhet. Reméljük, hogy az így elültetett fák virágszirmai sok kecskemétinek hoznak majd szerencsét és boldogságot!

2019. március 21-én a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újra ingyenes szemszűrést végeztek, ezúttal a fiatalok körében. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába települtek ki a Kuti Optika munkatársaival és felszerelésével. A teljes második, harmadik és hatodik évfolyamot szűrték meg, közel 140 gyereket. A klub és az optika magas kedvezményt ajánl a szülőknek az osztályfőnökök bevonásával a készülő szemüvegekhez. A gyerekek egy részének új szemüvegét pedig teljesen a klub finanszírozza.

2019. március 22-én, Béke Poszter pályázat díjátadó ünnepség Budapest, Wanatka Központ. A Kecskeméti Szent László Lions Club által delegált díjazottak és kísérőik népes csoporttal, 19 fővel voltak jelen a megrendezett díjátadón. Az összes beküldött pályamunka közül 20 díjazott született, melyből 9 kecskeméti, és a második helyezést is mi hoztuk el. A Kecskeméti Szent László Lions Club tagsága nagyon büszke a tehetséges kis alkotókra, akik a klub szellemiségét híven közvetítették munkáikban, hisz JÓT TENNI JÓ!

2019. március 23-án 10 órakor japán antik gyermek kimono kiállítás nyílt a Kecskeméti Szent László Lions Club szervezésében, Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával a Népi Iparművészeti Gyűjteményben. A tárlat példa a lions mozgalom egyik fő célkitűzésének megvalósítására, a népek közötti barátságra, egymás hagyományinak megismerésére. A megnyitót megtisztelte jelenlétével Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is. 

A 2019. március 23-i Mosoly Klub, melyet a szokott helyen a Margaréta u. 2. sz. alatt tartottak, a Húsvétvárás jegyében telt. A kézműves foglalkozáson húsvéti csibéket és tavaszi karkötőket készíthettek a jelenlévők a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent László Leo Club tagjainak segítségével.

2019. ápr. 4. Klubülés aktuális feladatok megbeszélése, beosztása

2019. ápr. 6. A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai és fiataljai a Szent László Leo Club tagjai, valamint a klubtagok gyerekei, unokái közösen látogattak el a felsőlajosi MagánZooba 2019. április 6-án, szombaton. A kirándulás célja a kikapcsolódáson túl, a generációk közötti barátkozás, kommunikáció és a csapatépítés volt.

2019. ápr.10. Újabb klubot tudhat soraiban a magyarországi Lions közösség, hiszen a Kecskeméti Szent László Lions Club fiókklubjaként megalakult az Első Honvéd Lions Club. Az új tagok avatására 2019. április 10-én, szerdán került sor Budapesten, dr. Chrabák László kormányzó jelenlétében. Az új klub a fő Lions célok mellett (vakok és gyengén látók segítése, szemszűrő és diabetesz szűrő programok szervezése), a hadiárvák helyzetét, mindennapi életüket is próbálják majd megkönnyíteni.

2019. ápr. 13. Több hullámban közel százan gyűltek vettek részt a tavaszköszöntő, kimonó- kiállítás záró programon. A lions nemzetközi béke poszter pályázaton résztvevő „szentimrés” és „rákócis” gyerekek, lelkes szülők, pedagógusok, érdeklődők és barátok vettek részt a gazdag, két és fél órás programon. Az ifjak egy origami művésztől sajátíthatták el a papír babák készítését, a klub soros elnöke Kissné dr. Szabó-Kis Mária adott át okleveleket a gyermekrajz pályázaton a klub színeiben induló alkotó gyerekeknek. Az eseményen velük volt dr. Mák Kornél alpolgármester és Takamizu Hidero úr, a budapesti Japán Nagykövetség helyettes vezetője. Kimonó-beöltözéssel, szakmai tárlatvezetéssel és könyvbemutatóval is gazdagítottuk a záró rendezvényt.

2019.04.27. A Lions day keretében klubunk szemszűrést és újra élesztési bemutatót tartott a Szil-Coop bevásárló központban. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége 2019. április 27-én, szombaton szervezte meg az országos Lions Napi, egészségügyi szűrésekkel tarkított programsorozatát, melyhez Kecskemét is csatlakozott, a három helyi Lions Club (Első Kecskeméti Lions Club, Kecskeméti Szent István Lions Club, Kecskeméti Szent László Lions Club) összefogásával. A – Kecskeméti Szent László Lions Club a szemszűrésen kívül a leok segítségével népszerűsítette mozgalmunk tevékenységét, logózott léggömbökkel köszöntük meg a szűréseken való részvételt és a tartós élelmiszer adományokat. Az utóbbiakat a tanyagondnok hálózat kapta meg. A 2019. április 27.-i, Mosoly Klub, melyet a szokott helyen a Margaréta u. 2. sz. alatt tartottak, is az egészség jegyében telt. A játékos versenyeken egészséggel kapcsolatos feladatokat oldottak meg a jelentkezők, a versenyszámok között, pedig egyéni énekekkel szórakoztatták egymást a jelenlévők. Volt vérnyomás, testsúly és testzsír mérés, teremjátékok, billiárd, csocsó, stb. A mozgás, mint az egészség egyik fő eleme jegyében pedig, most is fergeteges tánc zárta a délutánt.

2019. 04.29. Az országos Lions Egészség Napok keretében, közel 900 000 Ft értékben adományozott szemüvegeket a Klub. A március 21.-i szűrésünk eredménye képpen a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai közül a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Kuti Optika felajánlásaként 18 hátrányos helyzetű gyerek kapott szemüveget. A szemüvegek ünnepélyes átadására du. 3 órakor került sor az iskolában, kis ünnepi műsor keretében, ahol a szülők is részt vettek.

A 2019. 05. 11.-i, Mosoly Klubon a délután első órájában kézműves foglalkozás keretében kulcsra, vagy táskára köthető fonalbabákat készíthettek a jelenlévők önkénteseink segítségével. A színes babák születése közben a vállalkozó szellemű jelentkezők 1-1 dallal szórakoztatták a megjelenteket, akik tapssal és tánccal is bekapcsolódtak a produkciókba. A teremjátékok; csocso, billiárd most sem maradtak üresen, s a délutánt, most is, mint mindig, jókedvű közös tánc zárta. A büféről leoink gondoskodtak. A vidám hangulathoz, a talpalávalót, ezúttal is diszkózene szolgáltatta. A sok tavaszi városi rendezvény miatt a megszokotthoz képest valamivel kevesebben, megközelítőleg 50-en töltöttek együtt egy felszabadult, jókedvű délutánt.

2019.05.21. Budapesti kirándulás értelmi sérülteknek. Klubunk 1 napos kirándulást szervezett az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása intézményének gondozottainak, melyen a klubtagok és leoink is részt vettek segítőként. A kiránduláson, hajókázás, margitszigeti kisvonat és a Tropicarium meglátogatása volt a program.


Éves Aktivitás

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba