2019. évi Beszámoló a Kecskeméti Szent László Lions Club tevékenységéről

2019. január 10. Klubülés aktuális feladatok megbeszélése, beosztása

2019. január 19-én, szombaton felforrósodott a hangulat a pótszilveszteri, újévköszöntő Mosoly klubban, mely rendezvény szervezéséből most is aktívan kivette a részét a Kecskeméti Szent László Lions Club és önkéntes fiataljai, a leok. Az év első zenés klubdélutánján közel 100 fő vett részt. A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai és fiataljai a Szent László Leo Club tagjai, valamint a klub önkéntesei segítőként vesznek részt a felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának, havonta megrendezett klub délutánján.

2019. február 7. Klubülés aktuális feladatok megbeszélése, beosztása

A 2019. február 16-i, közel 100 fős farsangi Mosoly Klubot, melyet a szokott helyen a Margaréta u. 2. sz. alatt tartottak, ahogy az ilyenkor télvégén szokás, maskarás felvonulás színesítette. A farsangi jelmezes bemutatkozásokat tombola követte, ennek ajándékait a Kecskeméti Szent László Lions Club és önkéntesei ajánlották fel, a tombolából befolyó összeggel támogatva a havi rendszerességű klubot.

2019. február 20-án a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai farsangi gyermekszínházi előadással lepték meg a Kecskeméti Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Juhar utcai Tagintézményében nevelkedő sérült gyerekeket. A szegedi Grimm Busz Színház előadását élvezhették a sérült kicsik és nagyok. Az előadásra az intézmény farsangi jelmezes ünnepsége után került sor, ahol az iskola szinte valamennyi növendéke szerepelt. Így a színházat is jelmezekben élvezhette végig a mintegy 170 kisgyerek. Délután közös discoval folytatódott a farsangi forgatag.

2019. március 7. Klubülés aktuális feladatok megbeszélése, beosztása

2019. március 8. A kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központtal való együttműködés keretében klubunk újra megvendégelte a népkonyha elesettjeit. A közös ima után, a lions tagok 120 adag diabetikus ebédet szolgáltak fel a sorban álló mélyszegénységben élőknek. Az étkezés után, jelenlegi elnökünk Kissné dr. Szabó-Kis Mária ügyvéd, ingyenes jogi tanácsadásban részesítette a ház segítséget kérő gondozottait. Klubunk 5 hónappal ezelőtt vállalta fel ezt a karitatív munkát, havi 1 alkalommal.

2019. március 8-10. között klubunk a Kecskeméti Szent László Leo Club tagjainak a Cserkeszőlői Réman Üdülőben tartottak tréninget, melynek harmadik napján a Magyarországi Leo Szövetség vezetőségét is vendégül látták. A csapatépítő és érzékenyítő táborban számtalan programon (többek között vak reggelin) vehettek részt a fiatalok.

2019. március 14-én a Kecskeméti Szent László Lions Club és "leói" a Bács-Kiskun megyei értelmi fogyatékosokkal foglalkozó intézmények gondozottai számára szervezett csapat sportversenyt, melyre 15 csapat nevezett. A versenybe és a lebonyolításba a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma diákjait is bevonták, minden 6 fős sérültekből álló versenyző csapathoz + 2 fővel csatlakoztak, valamint 6 fővel a lebonyolítási feladatokba is besegítettek, ez a nap szemléletváltó nap is volt számukra. A gondozókkal, a lions ifjúsági tagozata a Leo klub tagjaival, a szervező Kecskeméti Szent László Lions Club tagjaival és a most alakuló Első Honvéd Lions Club tagjaival együtt, közel 250-en vettek részt a rendezvényen. Az állomásokon a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai végeztek önkéntes munkát, 15 fővel. A verseny lebonyolításába bevont leok, egy a lions klub által szervezett 3 napos érzékenyítő táborban készültek fel a feladatokra. A rendezvényen az egészségügyi végzettségű, ill. a Szent-Györgyi Albert Középiskolába járó fiatalok egészségügyi szűréseket is végeztek, a lions egyik kiemelt tevékenysége a diabetesz elleni küzdelem jegyében vércukor szintet és vérnyomást mértek.

2019. március 14-én a Kecskeméti Szent László Lions Club, ünnepélyesen felavatta az általa létrehozott Aomori park névtáblájának feliratát. Az eseményen részt vettek a Kecskeméti Szent László Leo Club tagjai is. Ma a park már több mint 50 japáncseresznye fával büszkélkedhet!

2019. március 21-én a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újra ingyenes szemszűrést végeztek, ezúttal a fiatalok körében. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába települtek ki a Kuti Optika munkatársaival és felszerelésével. A teljes második, harmadik és hatodik évfolyamot szűrték meg, közel 140 gyereket. A klub és az optika magas kedvezményt ajánl a szülőknek az osztályfőnökök bevonásával a készülő szemüvegekhez. A gyerekek egy részének új szemüvegét pedig teljesen a klub finanszírozza.

2019. március 22-én, volt a Béke Poszter pályázat díjátadó ünnepség Budapesten a Wanatka Központban. A Kecskeméti Szent László Lions Club által delegált díjazottak és kísérőik népes csoporttal, 19 fővel voltak jelen a megrendezett díjátadón. Az összes beküldött pályamunka közül 20 díjazott született, melyből 9 kecskeméti, és a második helyezést is mi hoztuk el. A Kecskeméti Szent László Lions Club tagsága nagyon büszke a tehetséges kis alkotókra, akik a klub szellemiségét híven közvetítették munkáikban, hisz JÓT TENNI JÓ!

2019. március 23-án 10 órakor japán antik gyermek kimono kiállítás nyílt a Kecskeméti Szent László Lions Club szervezésében, Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával a Népi Iparművészeti Gyűjteményben. A tárlat példa a lions mozgalom egyik fő célkitűzésének megvalósítására, a népek közötti barátságra, egymás hagyományinak megismerésére. A megnyitót megtisztelte jelenlétével Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is.

A 2019. március 23-i Mosoly Klub, melyet a szokott helyen a Margaréta u. 2. sz. alatt tartottak, a Húsvétvárás jegyében telt. A kézműves foglalkozáson húsvéti csibéket és tavaszi karkötőket készíthettek a jelenlévők a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent László Leo Club tagjainak segítségével.

2019. április 4. Klubülés aktuális feladatok megbeszélése, beosztása

2019. április 6. A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai és fiataljai a Szent László Leo Club tagjai, valamint a klubtagok gyerekei, unokái közösen látogattak el a felsőlajosi MagánZooba 2019. április 6-án, szombaton. A kirándulás célja a kikapcsolódáson túl, a generációk közötti barátkozás, kommunikáció és a csapatépítés volt.

2019. április 10. Újabb klubot tudhat soraiban a magyarországi Lions közösség, hiszen a Kecskeméti Szent László Lions Club fiókklubjaként megalakult az Első Honvéd Lions Club. Az új tagok avatására 2019. április 10-én, szerdán került sor Budapesten, dr. Chrabák László kormányzó jelenlétében. Az új klub a fő Lions célok mellett (vakok és gyengén látók segítése, szemszűrő és diabetesz szűrő programok szervezése), a hadiárvák helyzetét, mindennapi életüket is próbálják majd megkönnyíteni.

2019. április 13. Több hullámban közel százan gyűltek össze a tavaszköszöntő, kimonó- kiállítás záró programján. A lions nemzetközi béke poszter pályázaton résztvevő „szentimrés” és „rákócis” gyerekek, lelkes szülők, pedagógusok, érdeklődők és barátok vettek részt a gazdag, két és fél órás programon. Az ifjak egy origami művésztől sajátíthatták el a papír babák készítését. A klub ügyvezető elnöke Kissné dr. Szabó-Kis Mária okleveleket adott át a gyermekrajz pályázaton a klub színeiben induló alkotó gyerekeknek. Az eseményen velük volt dr. Mák Kornél alpolgármester és Takamizu Hidero úr, a budapesti Japán Nagykövetség helyettes vezetője. Kimonó-beöltözés, szakmai tárlatvezetés és könyvbemutató is gazdagította a záró rendezvényt.

2019. április 27. A Lions day keretében a klub szemszűrést és újra élesztési bemutatót tartott a Szil-Coop bevásárló központban. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége 2019. április 27-én, szombaton szervezte meg az országos Lions Napi, egészségügyi szűrésekkel tarkított programsorozatát, melyhez Kecskemét is csatlakozott, a három helyi Lions Club (Első Kecskeméti Lions Club, Kecskeméti Szent István Lions Club, Kecskeméti Szent László Lions Club) összefogásával. A Kecskeméti Szent László Lions Club a szemszűrésen kívül a leok segítségével népszerűsítette a mozgalom tevékenységét, logózott léggömbökkel köszönték meg a szűréseken való részvételt és a tartós élelmiszer adományokat. Az utóbbiakat a tanyagondnok hálózat kapta meg.

A 2019. április 27.-i, Mosoly Klub, melyet a szokott helyen a Margaréta u. 2. sz. alatt tartottak, is az egészség jegyében telt. A játékos versenyeken egészséggel kapcsolatos feladatokat oldottak meg a jelentkezők, a versenyszámok között, pedig egyéni énekekkel szórakoztatták egymást a jelenlévők. Volt vérnyomás, testsúly és testzsír mérés, teremjátékok, billiárd, csocsó, stb. A mozgás, mint az egészség egyik fő eleme jegyében pedig, most is fergeteges tánc zárta a délutánt.

2019. április 29. Az országos Lions Egészség Napok keretében, közel 900 000 Ft értékben adományozott szemüvegeket a Klub. A március 21.-i szűrésünk eredménye képen a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai közül a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Kuti Optika felajánlásaként 18 hátrányos helyzetű gyerek kapott szemüveget. A szemüvegek ünnepélyes átadására du. 3 órakor került sor az iskolában, kis ünnepi műsor keretében, ahol a szülők is részt vettek.

2019. május 5. Közgyűléssel összekötött klubülés. A tagság elfogadta az éves beszámolót, megválasztotta a következő évi elnököt és a küldötteket a konvencióra. Majd az aktuális feladatok megbeszélése, beosztása következett.

A 2019. május 11.-i, Mosoly Klubon a délután első órájában kézműves foglalkozás keretében kulcsra, vagy táskára köthető fonalbabákat készíthettek a jelenlévők önkénteseink segítségével. A színes babák születése közben a vállalkozó szellemű jelentkezők 1-1 dallal szórakoztatták a megjelenteket, akik tapssal és tánccal is bekapcsolódtak a produkciókba. A teremjátékok; csocso, billiárd most sem maradtak üresen, s a délutánt, most is, mint mindig, jókedvű közös tánc zárta. A büféről leoink gondoskodtak. A vidám hangulathoz, a talpalávalót, ezúttal is diszkózene szolgáltatta. A sok tavaszi városi rendezvény miatt a megszokotthoz képest valamivel kevesebben, megközelítőleg 50-en töltöttek együtt egy felszabadult, jókedvű délutánt.

2019. május 21. Budapesti kirándulás értelmi sérülteknek. Klubunk 1 napos kirándulást szervezett az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása intézményének gondozottainak, melyen a klubtagok és leok is részt vettek segítőként. A kiránduláson, hajókázás, margitszigeti kisvonat és a Tropicarium meglátogatása volt a program.

2019. május 24-26. között, Nyíregyházán került megrendezésre a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének éves küldöttgyűlése, ahol a klub 5 fővel képviseltette magát. A konvención kihirdették a 2018-2019-es lions év díjazottjait, ahol a Kecskeméti Szent László LC több elismerést is begyűjtött, többek között az "Év Lions Klubja" és az "Év Lionja" díjat is. Koncsik István lett az „Év Lionja”, illetve Nemzetközi Kormányzói elismerésben is részesült a kommunikációs vezetői tevékenysége miatt. Bus Gábor szintén Nemzetközi Kormányzói elismerést kapott a 3. régióelnökként kifejtett tevékenységéért. A konvención kerültek megválasztásra a 2019-2020-as lions év szövetségi tisztségviselői is, mely alapján Bus Gábor lesz a Lions Clubok Magyarországi Szövetség felügyelő bizottságának egyik tagja, Koncsik István lesz az 5. zóna elnöke, illetve a szövetség kommunikációs vezetője 2021-ig.

2019. június 5-én 9 és 13 óra között újra ingyenes szemszűrést végzett a Kecskeméti Szent László Lions Club. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége szemszűrő berendezéseit szállító kisbusza segítségével, ezúttal Kiskunfélegyházára a Móra Ferenc Művelődési Központban települtek ki. A médiákban meghirdetett szűrésen az ingyenesen kapott teremben, közel 40 fő látását vizsgálták meg óvodás kortól az idős korosztályig.

2019. június 6. Ünnepélyes keretek között megtörtént az ügyvezető elnöki átadás-átvétel a Kecskeméti Szent László Lions Clubnál. A 2019-2020 Lions évben a klubot Harsányi Zsuzsanna irányítja majd. A klub megünnepelte, az Év Lions Klubja a 2018-2019 év klubja kitüntető címet.

2019. június 14-16. A balatoni jótékonysági Lions Regattán 4 fő képviselte klubunkat.

2019. július 5-10. A milánói világkonvención vett részt a klub, a több mint 100 fős magyar delegáció részeként. A kecskeméti 28 fős delegációból a Kecskeméti Szent László LC 25 fővel képviseltette magát: 5 klubtag és családja vett részt a közel 28 000 fős világrendezvényen. Fantasztikus élmény volt egy olyan mozgalom, egy olyan csapat részese lenni, akik a világ minden táján ugyanazért a nemes célért küzdenek.

2019. július 27. Frenetikus hangulat, sok-sok nevetés, vastaps jellemezte a Kecskeméti Szent László Lions Club jótékonysági színházi estjét. A soltszentimrei Csonka Színkör „A kettő is néha sok(k)!” -című előadását mintegy 300 ember élvezhette végig a Hírös Agóra színháztermében. Így együtt nevethették végig a félreértések hálójában vergődő szereplők mulatságosabbnál mulatságosabb jeleneteit a Bács-Kiskun Megyei Kórház onkológiai, szemészeti és pszichiátriai osztályának munkatársai, az SOS Gyermekfalu, a KINCS Nagycsaládosok Egyesülete, a Mosolysziget Értelmi Sérültek Nappali Ellátója, a Humán- Rehab Egyesület megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató intézménye dolgozóival és gondozottaival.

2019. augusztus 31-i ÖKO Napon - Ingyenes egészségügyi szűréssel vett részt a Kecskeméti Szent László Leo Club Az egészségügyi végzettségű fiatalok vérnyomás és vércukormérést végeztek a Vacsi közi városrészi ÖKO Napon, valamint felhívták a figyelmet korunk népbetegsége a magas vércukorszint kialakulásának veszélyeire. A résztvevők egy teszt kitöltésével megtudhatták, azt is milyen arányú náluk a diabétesz kialakulásának kockázata.

2019. szeptember 4-én, szerdán 8.30 és 14 óra között újra ingyenes szemszűrést végzett a Kecskeméti Szent László Lions Club. Ezúttal értelmi sérült emberek szemét vizsgálták meg a Kuti Optika munkatársai segítségével a Farkas villában. Az újabb szűrésen 62 fő vett részt. A szűrést a kecskeméti Humán-Rehab Közhasznú Egyesület által fenntartott Fogyatékos Személyek Gondozóháza és Napközi Otthona ellátottai és dolgozói részére szervezték. Kiderült a jelen levők közel felének van szüksége új szemüvegre.

2019. szeptember 05. Klubülés aktuális feladatok megbeszélése, beosztása

2019. szeptember 7-én, Csapatépítő családi főzőverseny, a diabétesz jegyében. Az előző évektől eltérően az idén nem végzett a klub egészségügyi szűréseket, de a legdietetikusabb étel elkészítője a klub által felajánlott ajándékcsomagban részesült, ezzel is felhívva a figyelmet a cukorbetegség terjedésére és veszélyeire. A főzőverseny dobogós helyezettei és a különdíjasok vásárlási utalványban részesültek a szervezők jóvoltából. Az első díjat a Kecskeméti Szent László Lions Club birkapörköltje nyerte el, így a nyereményt a klub teljes egészében jótékonysági céljaira használja fel.

2019. szeptember 17-én A Kiskunfélegyházi Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye ellátottjai élvezhették a Kecskeméti Szent László Lions Club támogatásával a felsőlajosi MagánZoo nyugalmának, az állatok etetésének, simogatásának élményét. Az 50 fős busz teljesen megtelt sérült emberekkel és kísérőikkel. A klub a felsőlajosi MagánZoo belépőjegyeinek költségébe és az állatok etetésére vásárolt zootáp megvásárlásába segített, valamint a csoport helyi kalauzolását is magára vállalta.

2019. szeptember 20-án került sor, a Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája aulájában az értelmi sérültek részére szervezett Megyei főzőversenyre. A Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye által szervezett megyei főzőversenyen a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai, a leok és a klubot támogató önkéntesek 11 fővel vettek részt. A klub, üdítő italokkal is hozzájárult a nagyszabású, mintegy 150 fős középsúlyos értelmi sérültek számára szervezett dél-alföldi régiót érintő rendezvény előkészítéséhez és lebonyolításához, ahol bőven elkelt a segítő kéz. Ezúttal az aula előkészítésében, az italok kínálásában és a rendezvény utáni tereprendezésben vettek részt az oroszlánok.

2019. szeptember 20-án, rendezték Szegeden a Dél-alföldi Lions zóna találkozót. A Szeged Első Lions Club meghívását elfogadva a Békéscsabai Lions Club és két kecskeméti, az Első Kecskeméti Lions Club és a Szent László Lions Club tagjai vettek részt az ismerkedő, barátkozó találkozón, mintegy 25-en.

2019. szeptember 27-29. Országos Leo Találkozó Kecskeméten. A leok önállóan állították össze a 3 napos esemény programját, a vendégfogadást, a szállást, étkezést, az ünnepélyes avatást, a csapatépítő játékokat, az önkéntes közösségi munkát, a jelmezes estet. A klub anyagilag és személyes részvétellel is támogatta a rendezvényt.

2019. szeptember 21. Mosolyklub, melyet önkéntes munkával támogat a klub és a leok. Kézműves foglalkozással kezdődött a szeptemberi program, őszi alapanyagokból, kukoricacsuhéból pillangót és szitakötőt készítettek a résztvevők. Majd két sérült előadó énekét élvezhette a lelkes közönség, együtt tapsolva és dalolva velük. Többen táncra is perdültek, megelőlegezve az est hátra lévő részének fergeteges buli hangulatát.

2019. október 03. Klubülés aktuális feladatok megbeszélése, beosztása

2019. október 10-én Kirándulás értelmi sérültekkel a szabadszállási Strázsa tanyára. Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása gondozottai számára szervezett kirándulást a klub. A sérült emberek az intézmény nevelőivel, családtagjaikkal és a klub tagjaival együtt vettek részt a programban. A házigazdák, Németh Csaba és Némethné Horváth Beáta vendégszeretete, a tanya állatvilágának bemutatása, a lovas kocsikázás, a kenyérlángos sütés, a kültéri ügyességi játékok és a sérültek számára készült játszótér mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy jókedvű, tartalmas napot töltsenek együtt.

2019. október 29-i Lions Filmzenei Gálaest. Negyedik alkalommal szerveztek nagysikerű gálaestet a Fehér bot hónapja tiszteletére a kecskeméti lions clubok a Hírös Agórában. A klubtagok által megvásárolt jegyeknek köszönhetően 250 meghívottjukat üdvözölhették a Gálaesten. A klubtagok és a közönség másik része, adományjegyek megváltásával járult hozzá a klub tevékenységéhez, a befolyt összeget, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai és az est szereplői, az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékeinek látás szűrésére fordítják majd. A hátrányos helyzetű és tehetséges gyerekek számára szemüveg készítésével támogatva a fiatalok szeme világának megőrzését.

Gálaestet megelőzően a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai a Kuti Optika munkatársai segítségével és támogatásával szeptemberben a Farkas Villa lakói között végeztek szemszűrést. Az ott megszűrt 62 főből 25 megváltozott munkaképességű, sérült embernek csináltattak a szemükre készült szemüvegeket. Rajtuk kívül egy korábbi a Wojtyla házban történt szűrésből kiegészült hölggyel, összesen 26 főnek, mintegy 1 millió Ft értékben, adtak át szemüveget, az általuk kiválasztott keretben és tokokkal.

2019. november 07. Klubülés aktuális feladatok megbeszélése, beosztása

2019. november 8-án a Hírös Agóra Hetényegyházi Közösségi Házában 3. alkalommal került megrendezésre a Megyei Minősítő Táncgála értelmi sérültek részére, melyen segítőként és támogatóként vett részt a Kecskeméti Szent László Lions Club.

2019. novembert 23. 8. születésnapját ünnepelte a Mosoly Klub. A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai és önkéntesei, valamint fiataljai a Kecskeméti Szent László Leo Club tagjai 3 évvel ezelőtt kapcsolódtak a rendezvényhez, önkéntes munkával és anyagi, tárgyi támogatással egyaránt. A szülinapi rendezvényen 6 fő segítővel vettek részt, valamint a tombolasorsolás díjai nagy részét is ők ajánlották fel, melyeket a társklub filléres börzéjén vásároltak meg.

2019. november 29-30. Az Első Kecskeméti Lions Club filléres börzéjén segítőként vett részt a klubból 2 fő, valamint a Mosoly Klub és a Mosolysziget értelmi sérültjei számára vásárolt a klub ajándékokat, ezzel is hozzájárulva a társklub bevételeihez, melyet ők is jótékony célra fordítanak majd.

2019. november 30-án tartotta meg a 22 éves Kecskeméti Szent László Lions Club hagyományos Jótékonysági estélyét a Four Points by Sheraton Hotelben. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója Boronkay Gusztáv úr, és Keys Mária I. alkormányzó asszony. Az est meglepetés fellépői a Farkas Villa értelmi sérült lakói voltak. Az estély hangulatát a vak Sulyok Péter humoralista stand up comedy műsora és a BrilliArt Stúdió fergeteges Caribi Show tánc bemutatója színesítette, ahol a szereplők között egy majdnem teljes siketséggel élő fiatal is fellépett. Az estély teljes bevételét jótékonysági célra fordítja a klub.

2019. december 05. Klubülés aktuális feladatok megbeszélése, beosztása

2019. december 7-én egyéni és közös énekléssel várta a Mikulást a mintegy 120 résztvevő a Mosoly klubban, aki fáradtan, de jókedvűen érkezett meg krampuszai és manói kíséretében. Sok-sok egyéni dallal, verssel köszöntötték a jelenlevők a Mikulást, aki ajándékkal hálálta meg a csodálatos produkciókat, melyek hosszan tartottak. A klubtagok és leok önkéntesként a terem és az ételek előkészítésében, a közös játékokban, táncban és az italok kiosztásában és a takarításban vettek részt, mintegy 6 fővel.

2019. december 7-8. 22 éves A Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Torna. Mikulás nap környékén a Szent László Lions Klub tagjai minden év november utolsó, vagy december első hétvégéjén szervezik meg a Lions Kupát amelyre a magyarországi három SOS gyermekfalu és a hazánkon kívüli magyarlakta területek hátrányos helyzetű gyermekein kívül, a kezdetektől a kecskeméti SC Hírös-Ép is csatlakozott. A 11-14 éves gyerekek számára ez az esemény nagy jelentőségű, egész évben készülnek rá, nagy örömmel jönnek, és élményekkel gazdagodva térnek haza. 21 éven keresztül a torna résztvevői voltak a magyarországi három SOS gyermekfalu (Orosháza, Kecskemét, Kőszeg) lakói. Az SOS falvak megszűnése miatt idén először nélkülük rendezték a kupát, melynek neve is változott SOS Kupáról, Lions Kupára. A gyermekfalvak sportolói helyett az idén a környező kis településekről, Nyárlőrincről és Kunszállásról hívtak 1-1 csapatot, és az idén először a házigazda II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapata is játszott. Az SC Hírös-Ép és a környező országok magyar lakta területeiről a Vajdaságból - Tótfaluból, Erdélyből - Kalotaszetkirályról, Felvidékről - Marcelházáról és Kárpátaljáról - Beregszászról érkezetek hátrányos helyzetű gyermekek, így alakult ki a 8 csapat. A külföldi gyerekek már szombat este megérkeztek, vacsorával és a belváros csodaszép hangulatával várták őket a kecskeméti oroszlánok. A meccsek vasárnap reggel 8.00 órától kezdődtek és 15.00 óráig tartottak, egy ebédszünettel. Délután 3 órától gála mérkőzés vette kezdetét a KTE Öregfiúk és az SC Hírös-Ép Öregfiúk csapata között, végül 15.40-től a helyosztó döntők következtek.

2019. december 18-án az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása karácsonyi rendezvényére kapott meghívást a Kecskeméti Szent László Lions Club. Az ünnepségre hónapok óta készültek a szereplők, nagyon megható, kedves műsorral lepték meg a közönséget, akik egész évben önkéntes munkájukkal vagy anyagi segítséggel álltak az intézményben gondozottak mellé. A lions klub tagjai természetesen, mint évek óta, most sem mentek üres kézzel, egy szobabiciklit ajándékoztak a sérülteknek.

2019. december 19-én a klub adventi gyermek színházzal ajándékozta meg a Kecskeméti Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Juhar utcai Tagintézményében nevelkedő sérült gyerekeket. A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai, több mint 17 éve, hagyományosan, minden évben advent idején vidám élménnyel lepik meg a Juhar utcai iskola kis növendékeit, bábelőadás vagy filmvetítés formájában. Természetesen a közös szórakozáson túl ajándékokat is visznek. Az idén a közel 150 kisgyereket december 19-én 11 órától örvendeztették meg a közös programmal, melyen a szegedi Grimm-Busz Színház előadását élvezhették a kicsik. A előadásba bekapcsolódó gyermekhangok, nevetések, tapsok, a közös éneklés, a karácsonyi dalok, a résztvevő klubtagok számára mindig lelki feltöltődést jelentenek. Az ajándék gyümölcsöt és szaloncukrot, már előző nap átadták, hogy könnyebb legyen szétosztani.

2019. advent folyamán 2 látássérült embert ajándékozott meg a klub. A nagykőrösi nehéz körülmények között élő férfi, tartós élelmiszereket, míg a lakiteleki vak hölgy hangos vércukor mérőt kapott.

2019. december 20.-i Kecskeméti Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Juhar utcai Tagintézményének pályázati projektzáróján meghívottként klubunk is képviseltette magát.

2019. december 21-én a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Kecskeméti Szent László Leo Club fiataljai tartós élelmiszer és édesség adományokat adtak át az egyszülős családoknak. A Bács-Kiskun Megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház játék és ruhanemű gyűjtési akciójához kapcsolódva, 15 család karácsonyát tudták kicsit még jobban kiteljesíteni az 5 000 Ft-os élelmiszer csomagokkal. Az ünnepségen, melyet az Önkéntes Ház szervezett, a leos fiatalok is részt vettek, a saját maguk által készített ajándékaik átadásával.

Éves Aktivitás

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba