2017-18-as Lions év:

Jún. 1. Klubülés elnökség átadással

Jún. 17. Mosolyklub Most is nagy élmény és feltöltődés volt számunkra, hogy ott lehettünk a klubdélutánon. Klubtagjaink és Leo Clubunk fiataljai segítőként vesznek részt a felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának, havonta egy alkalommal megrendezett klub délutánján, a Mosoly Klubon, amit az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása működtet. A fiatalok önkéntesként kapcsolódnak a munkába, ahol megtanulják elfogadni a másságot, szociálisan és emberileg nyitottabbá válnak. A foglalkozáson a terem és az ételek előkészítésében, a kézműves foglalkozások vezetésében, a közös játékokban, táncban és az italok kiosztásában és a takarításban vettünk részt.

Júl. 10-13. Tábort szerveztünk Leoinknak Az érzékenyítő és önismereti képzésen és tréningen túl a fiatalok hallhattak beszámolót önkénteseinktől a Lions mozgalom történetéről klubtársunk, az országos Leo szövetségről, a szövetség elnöke, az önkéntesség jogi hátteréről Bus András leo joghallgató előadásában. A három és fél nap együttlét, egyben csapatépítő jellegű is volt, közös énekléssel, szalonnasütéssel, homokvárépítéssel, motorcsónakázással egybekötve, mely összekovácsolta a kis csapatot.

Júl. 22. A legutóbbi 2016. november 29-i Ladánybenei szemszűrést követően 2017. júl. 22-én újra ingyenes szemszűrést végeztünk, ezúttal Jakabszálláson, a falunapon.

Aug. 3. Klubülés

Aug. 12. Leoink részt vettek a Sziget Fesztiválon. A Magyarországi Leo Szövetség, bemutatkozó és toborzó programokat szervezett a fesztiválon, ahol a Kecskeméti Szent László Lions Club fiataljai is képviseltették magukat. Klubunk ajándéktárgyakkal (feliratozott szilikon karkötők) járult hozzá az aktivitáshoz.

Aug. 26. Mosoly klub. Leo klubunk fiataljai segítőként részt vettek a Felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon.

Szept. 2. Szent László Országos Lions Főzőversenyre a kecskeméti Melinda Parkban ahol ingyenes szemszűrést is végeztünk. Klubunk első ízben szervezte ezt a jó hangulatú családi, rendezvényt, hagyományteremtő céllal, kapcsolódva egy már évek óta több száz főt megmozgató városrészi programhoz Kecskemét Alsószéktón. Az esemény egyrészt családi nap volt, ahol a lions és leo klubtagok hozzátartozói ismerhették meg egymást több mint 60-an, ugyanakkor nyitottunk a lakosság felé is, ingyenes szemszűrésünkkel hívva fel a figyelmet 20. éve folyó tevékenységünkre. A délelőtti szűrésen nem volt megállás szakorvosunk és asszisztensnője számára. Klubtagjaink példát mutatva a helyi véradásba is bekapcsolódtak. A versenyen több mint 16 bográcsban főtt étel és büszkén mondhatjuk, elhoztuk az első helyezést.

Szept. 7. Klubülés

Szept. 15. Ebédosztás a Wojtyla házban. A kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központtal való együttműködés keretében 2017. szeptember 15-én a Kecskeméti Szent László Lions Club vendégelte meg a népkonyha elesettjeit. Ez alkalommal Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész volt a Wojtyla Barátság Központ vendége. Klubtársaink közreműködésével, 120 adag gombás pulykatokányt és borsós rizs köretet szolgáltak fel kenyérrel, süteménnyel a sorban álló szegényeknek

Szept. 22. Fogyatékosok főzőversenye. Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása által szervezett Főzőversenyen klubtársaink és leóink is részt vettek segítőként. Nem mentünk üres kézzel, üdítő italokat vittünk. A nagyszabású, közel 200 fős értelmi fogyatékosok számára szervezett megyei rendezvény előkészítésében és lebonyolításában elkelt a segítő kéz. Részt vettünk az aula díszítésében, a főzőhelyek előkészítésében, a szendvicsek elkészítésében, kínálásában, a zsűrizésben és a takarításban is. A feladatokba leoink is bekapcsolódtak.

Szept. 30. Mosoly klub. Leo klubunk fiataljai segítőként részt vettek a Felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon.

Okt. 1. Több mint félezer résztvevője volt a Kecskeméti Jótékonysági Lions és Leo Futásnak. A rendezvényt a Kecskeméti Szent László Lions Club szervezte, de a másik két kecskeméti klub; Első Kecskeméti Lions Club és a Szent István Lions Club is bekapcsolódott aktivitásunkba. Leo klubunk teljes létszámmal részt vett az esemény lebonyolításában. Az esemény több célú volt, azon kívül, hogy egy jó hangulatú családi rendezvényt terveztünk, melyen népszerűsíteni tudjuk céljainkat és az önkéntes karitatív tevékenységet, adományokat is gyűjtöttünk vakok és gyengén látók részére és ingyenes egészségügyi szűréseket is végeztünk. Első sorban látás vizsgálatot, de vérnyomás- és vércukormérés is volt. A résztvevők nyertes NEA pályázatunknak köszönhetően egy-egy a klubunkat népszerűsítő pólót kaptak ajándékba, szponzoraink pedig szendviccsel, ásványvízzel, gyümölccsel járultak hozzá a jó hangulatú vasárnapi programhoz. Az összegyűlt adományokból vak és gyengén látó emberek számára vettünk a hétköznapi életüket megkönnyítő eszközöket, hangos órát, vércukor- és vérnyomásmérőt, melyet következő nagy rendezvényünkön a Hírös Agórában adtunk át október 18-án.

Okt. 5. Klubülés

Okt. 9. A felsőlajosi MagánZoo-ban jártunk. Klubunk az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága, Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye gondozottai és családjaik részére szerzett egy emlékezetes, vidám délelőttöt. A felsőlajosi MagánZooban töltöttünk néhány feledhetetlen órát támogatottjainkkal.

Okt. 18. Mintegy 500-an vettek részt a Hírös Agóra színháztermében megtartott Jótékonysági Kulturális Estünkön. A „Látás hónapja” jegyében az idén 20 éves jubileumát ünneplő Kecskeméti Szent László Lions Club a tavalyi nagy sikerű rendezvény folytatásaként újból gálaestet szervezett. A rendezvény lebonyolításába a másik két kecskeméti klub az Első Kecskeméti Lions Club és a Szent István Lions Club és Leo klubunk fiataljai is bekapcsolódtak. A rendezvényen 22 gyengén látó embertársunknak adtunk át a hétköznapjaikat megkönnyítő eszközöket; magyarul beszélő vérnyomás és vércukor mérőket, hangos órákat. A jótékonysági kulturális estünkre ingyenes meghívást kaptak azon szerveztek gondozottjai és dolgozói – akikkel évek óta szoros kapcsolatot ápolunk.

Okt. 21. Mosoly klub. Leo klubunk fiataljai segítőként részt vettek a Felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon.

Nov. 2. Klubülés

Nov. 5.  vasárnap 10 órától ingyenes filmvetítést tartott a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete tagjai számára. Klubtagunk Mikulás Ferenc felajánlásaként, a gyerekek a 100 részes Magyar népmesék animációs filmsorozat utolsó 13 epizódját élvezhették végig a 210 fős Otthon Mozi 2 szintjén, ahol majdnem teltház volt. Az előadás végén a résztvevők apraját-nagyját megvendégelte a klub süteménnyel és gyümölccsel, amit a gyerekek hazavihettek, vasárnapi ebéd utáni desszertként. A rendezvény szervezésében és lebonyolításában klubtagjaink mellett, fiatal leoink is részt vettek.

Nov. 11. A Juhar utcai iskola jótékonysági bálján a fellépő gyermektánc csoportot ajándékoztuk meg édességgel.

Nov. 18. Szülinapi Mosoly klub. Leo klubunk fiataljai segítőként részt vettek a Felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon.

Nov. 25. 14 klub vett részt a "Làthatòság a centenárium jegyében" c. workshopon. Klubtársunk Koncsik István készítette el a Magyarországi Lions Clubok Szövetsége számára az új, könnyen áttekinthető és kezelhető honlapot és elektronikus levelezési felületet. A workshop keretén belül a három előadás egyikében ismertette a megjelent klubokkal a használatát. A másik előadó Varga Gábor volt a HÍR TV-tő.l

Nov. 25-26. 20 éves Jubileumi Lions SOS Gyermeklabdarúgó Torna A rendezvényt a 20. alkalom tiszteletére, kétnaposra bővítettük ki. A kupát az SOS Falvak és hazánkon kívül élő magyar állami gondozott és hátrányos helyzetű gyermekek számára szerveztük. Klubunk tagjai minden év november utolsó, vagy december első hétvégéjén rendezik meg ezt a rendezvényt, amelyre a magyarországi három SOS gyermekfalu (Orosháza, Kecskemét, Kőszeg) lakóin kívül a Vajdaságból - Oromhegyesről, Erdélyből - Kalotaszetkirályról, Kárpátaljáról – Beregszászról, az idén már Szlovákiai Marcellházáról is hívtunk meg hátrányos helyzetű gyermekeket. A versenyző csapatokhoz kezdetektől a kecskeméti Hírös Ép SC is csatlakozott. A 11-13 éves gyerekek számára ez az esemény nagy jelentőségű, egész évben készülnek rá, nagy örömmel jönnek, és élményekkel gazdagodva térnek vissza. Az erdélyi és vajdasági iskolák éves programjába hosszú évek óta megjelenik ez a rendezvény, évkönyvükben szerepel, a vajdasági csapatot több ízben az iskola igazgatója is elkísérte. Barátságok születtek az évek alatt. Volt olyan résztvevőnk, aki egykor játékosként, ma edzőként jött el, hisz az első rendezvényünk idején a mai versenyzők még meg sem születtek. A kétnapos rendezvénybe uszodalátogatást, vacsoraestet és gyermek bulit is szervezünk az idén. A játék élményén túl most is, mint mindig a gyerekek a mezeken, díjakon túl valamennyien mikuláscsomaggal, a beregszásziak tartós élelmiszer adománnyal térhetnek haza.

Dec. 1. Minden év december első hétvégéjén tartjuk jótékonysági gasztronómiai estünket. A mintegy 130 fős jó hangulatú rendezvényen színvonalas műsor előzi meg a gasztronómiai élményeket, amit az idén … Magyar vagyok, legszebb ország hazám… idézet jegyében tartunk a Három Gúnár Rendezvényházban. Segítőként Leóink is részt vettek rendezvényünkön. Itt avattuk tagjaink közé két új jelöltünket is. Az est bevételét a klub jótékonysági aktivitásaira fordítjuk.

Dec. 7. Klubülés

Dec. 7. A Juhar utcai speciális iskola gyermekeinek szokásainkhoz híven animációs filmek vetítésével szereztünk örömet. A mikulás naphoz közeli eseményen a programot követően szaloncukorral és gyümölccsel kedveskedtünk a mintegy 100 résztvevőnek. 

Dec. 9. Mikulás napi Mosoly klub Leo klubunk fiataljai segítőként részt vettek a Felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon.

Dec. 19. A Felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának karácsonyi ünnepségére sem mentünk üres kézzel, kérésüknek megfelelően, a hétköznapjaikat segítő ajándékkal leptük meg őket, 2 darts játékot vittünk, (egy beltéri elektromosat) és egy kültérit, hogy felkészülhessenek versenyekre.

Jan. 4. Klubülés

Jan. 13. A kormányzói bálon 8 fővel vettünk részt A Lions Klubok Magyarországi Szövetsége minden év januárjában megszervezi Országos Jótékonysági Bálját. Az idei alkalommal klubtagjaink jelentős részt vállaltak a szervezésben: a helyszín, csodálatos Stefánia Palota, a zenekar és a műsor, valamint az italok és a tombola tárgyak egy részéről is mi gondoskodtunk

Jan. 19. Megtartottuk megalakulásunk 20 éves születésnapját. A Charter Night-unkra valamennyi a klub munkájába az évek során bekapcsolódott klubtársunkat és a társklubok képviselőit is szeretettel meghívtuk.

Jan. 20. Mosoly klub. Leo klubunk fiataljai segítőként részt vettek a Felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon.

Febr. 1. Klubülés

Febr. 17. Farsangi Mosoly klub. Leo klubunk fiataljai segítőként részt vettek a Felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon.

Febr. 27. Ebédosztás A kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központtal való együttműködés keretében 2018. február 27-én a Kecskeméti Szent László Lions Club újra megvendégelte a népkonyha elesettjeit. Ez alkalommal a tagság képviseletében 4 fő klubtársaink közreműködésével,120 adag ételt szolgáltak fel kenyérrel, süteménnyel a sorban álló szegényeknek. A klubtagok átadták meghívásukat a jelen lévőknek legközelebbi, kifejezetten a számukra szervezett ingyenes szemszűrésünkre, mely a Mediroyal Egészségügyi Centrumban lesz 2018. március 26-án hétfőn délelőtt.

Márc. 8. Klubülés

Márc. 24. Tavaszköszöntő Mosoly klub. Leo klubunk fiataljai segítőként részt vettek a Felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon.

Márc. 26. Ingyenes szemszűrés A Karol Wojtyla barátság központ elesettjei részére a Mediroyal Egészségügyi Centrumban dr. Csengery Attila klubtársunk segítségével.

Ápr. 5. Klubülés

Ápr. 6. Megyei Sportversenyt szerveztünk értelmi sérültek részére. A mintegy 150 fős rendezvény lebonyolításába az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása intézményének munkatársai oroszlánrészt vállaltak. Az eseménybe segítőként a Leo klubunk fiataljai és a helyi Toborzóiroda katonái is bekapcsolódtak.

Ápr. 13. Faültetés Japán nagykövete jelenlétében egy újabb japáncseresznyefát ültetünk az általunk több éve létrehozott és folyamatosan bővített Aamori parkban.

Ápr. 20. Mosolyklub Leo klubunk fiataljai segítőként részt vesznek a Felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának havonta rendezett klub délutánján, a Mosoly klubon.

Máj. 3. Klubülés

Máj. 4. Konvenció

Máj. 5. Kalotaszentkirályi foci kupa. A kalotaszentkirályiak 20 éve részesei az általunk rendezett SOS Kupának. A kapcsolat eredményeként a mieinket is meghívják az évek óta rendezett saját versenyükre.

Máj. 13. Filmvetítés nagycsaládosoknak Vizipók? klubunk fiataljai

Máj. 16-17. Kétnapos Csapatépítő tapasztalatcsere látogatás, Szekszárd

Május 26. Mosoly klub klubunk fiataljai számára

 

Éves Aktivitás

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba