2020. Június 25. A 2020. június 27. szombat esti, kecskeméti előadásra Eötvös Loránd cirkuszigazgató több mint 100 ingyenjegyet ajánlott fel a városban élő hátrányos helyzetű gyerekeknek, fiataloknak. A vendégül látottak megszervezésében a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai segítettek, megkeresve az általuk évek óta támogatott szervezetek vezetőit, a.kecskeméti SOS gyermekfaluban élőket, a KINCS Nagycsaládosok Egyesületét és a Farkas Villában lakó Humán-Rehab Egyesület gondozottait.

2020. Június 27. A Kecskeméti Szent László Lions Club számára az idén is nagy sikerrel zárult az országos Lions konvenció. A szavazatok alapján a 2020-21 es lions évben a klub 3 fővel vesz részt a kabinet munkájában. (Koncsik István, Kisné dr. Szabó –Kis Mária, Bus Gábor).  A Kelet-Magyarországi régió legjobbjaként az "Év Lions Klubja" és Harsányi Zsuzsanna személyében a lions mozgalomban végzett tevékenységéért az "Év Lionja" díjat is elhozta a klub. Koncsik István pedig a szövetség kommunikációjában kifejtett munkájáért kormányzói részesült elismerésben.

2020. Október NEA pályázat beadása működési költségekre (800 000 Ft-ot nyertünk)

2020. Október 16-án délelőtt a Fehérbot Napja alkalmából tartott ünnepséget a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete a Katona József Könyvtárban, melyen a kecskeméti lions klubok is részt vettek. A Szent László Lions Clubot Kissné dr. Szabó Kis Mária és az elnök Harsányi Zsuzsanna képviselték, aki ismertette a klub által létrehozandó „Érzékelések Kertje” terveit.

2020. Október-November eleje Érzékelések kertje építési munkálatai. A városban egyedülálló, különleges érzékenyítő ligetet három gyermek intézmény mellett hozta létre a klub. A mintegy 20 millió Ft értékű kert, tervező, előkészítő munkálatait, már 2019 nyarán megkezdték, de a járvány miatt az építésre csak 2020 ősz folyamán került sor, erre az évre az első ütem befejezését tervezték. A kert többféle funkcióval rendelkezik majd. Első sorban a sérült emberek pihenését, szórakozását szolgálja. Másod sorban általános iskolás és óvodás korú gyerekek érzékenyítési foglalkozásait is tervezzük benne. A kert egy lakóövezetben épül, így harmad sorban a lakókörnyezetben élő családok aktív pihenése is cél.

2020. November 7. Növényültetés az érzékelések kertjébe önkéntesekkel. A mintegy 100 résztvevő lelkes munkája nyomán, gyorsan elültetésre került a közel 1500 növény. A generációk közötti együttműködés szép példájaként a bölcsisektől a nyugdíjasokig, minden korosztály együtt, egymás munkáját segítve építette az illatösvényt.

2020. November 7. A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai részt vettek a Kecskeméti Önkormányzat és a civilek közös zöldítési akciójában is, a városközpontban. A széleskörű összefogás eredményeként 31 lombhullató és örökzöld fa, valamint 4000 darab cserje teszi zölddé és szerethetővé a környéket. A klubtagok a cserjék ültetésében és az önkéntesek vendéglátásában is segítettek.

2020. December A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai adventi ajándékokkal kedveskedtek  vak és gyengén látó embertársaiknak (4 főnek). Az ajándékokat advent kapcsán vitték házhoz a tagok. Többek között hangos vércukormérő, bluetooth-os fülhallgató, hangos vízszintjelző, mérőpohár, tésztafőző, tartós élelmiszer találtak gazdára.

2020. December 17. Négy ózongenerátor beszerzésre került, ezekből 2-t a tanítási szünetet követően januárban adott át a klub az EGYMI - Kecskeméti Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Juhar utcai Tagintézménye és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai részére.

2020. December 18-án, ózongenerátort ajándékozott a klub a Karol Wojtyla ház mélyszegénységben élő gondozottai részére.

2020. December 22-én került átadásra a második ózongenerátor az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Intézménye számára.

2021. Január 4-5.Ózongenerátorok átadása az EGYMI - Juhar utcai Tagintézménye és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai részére

2021. január 11.  Adomány a Horvátországban történt földrengés károsultjainak 

2021. Január 13. Madáretetők kihelyezése az Érzékelések kertjében, oklevél átadás. Madáretető építési versenyt hirdettek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai részére. A családok által készített etetőket a zsűrizés után értékeltük, a díjazásba is beszállt a klub, valamint is több évre elegendő madáreleséget is ajándékoztunk.

2021. Január 25-26-27. Ebédkészítés leokkal és ebédosztás a Wojtylában. A mélyszegénységben élőket támogató Karol Wojtyla Barátság Központ népkonyháján osztottak ebédet leok és lionok együtt, mintegy 120 fő részére. Az ebéd finanszírozását a lionok, az előkészítő munkálatait a leok vállalták magukra.

 2021. Február 06. Ruhaválogatás Első Kecskeméti Lions Klubbal és leokkal a földrengés károsultaknak. Az Első Kecskeméti Lions Klub évek óta adományokat kap külföldi testvérklubjaitól, amelyeket aztán filléres börze keretében értékesítenek. A bevételt fordítják jótékonysági célra. A covid miatt a raktárban maradt adományok szelektálását végeztük el közösen, azzal a céllal, hogy a földrengés károsultjai kapnak belőle.   

2021. Január 15-Február 10.  Ingyenes szemszűrés Mosolysziget Nappali Ellátó Intézmény gondozottainak. A járvány miatt egyedileg az Kuti Optikával egyeztetett időpontban történtek a szűrések. 

2021. Február 15. Szemüveg átadás Mosolysziget Nappali Ellátó Intézmény gondozottainak 

2021. Február 17. Ózongenerátorok átadása Zrínyi Ilona Ált. Isk. tantestületének

2021. Február 23. MagánZoo támogatása a covid miatti bezárás ellehetetlenítése miatt

2021. Február 20. Közös családi séta a Csalánosi erdőben

2021. Március 01. Madárodú készítési verseny díjazása, kihelyezésük az Érzékelések Kertjébe. Énekesmadár költőhelyek építési versenyét hirdettek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai részére. A családok által készített odukat a zsűrizés után értékeltük és a klubtagok diákokkal együtt kihelyezték a kertbe.

2021. Február 15-Március 10. Ingyenes szemszűrés Csodabogár Autisták Nappali Intézménye ellátottainak. A járvány miatt egyedileg az Kuti Optikával egyeztetett időpontban történtek a szűrések. 

2021. Március 19. Szemüveg átadás Csodabogár Autisták Nappali Intézménye ellátottainak

2021. Március 10-20 között Ingyenes szemszűrés a II. Rákóczi Ferenc Ált. Isk. hátrányos helyzetű elsőseinek A járvány miatt egyedileg az Kuti Optikával egyeztetett időpontban történtek a szűrések. 

2021. Március 31.  Szemüveg átadás a II. Rákóczi Ferenc Ált. Isk. hátrányos helyzetű elsőseinek

2021. Április Érzékelések kertje tavaszi rendbetétele önkéntes munkában

2021. Április 26. Kerti szerszámok és fűnyíró ajándékozása a II. Rákóczi Ferenc Ált. Isk. számára az Érzékelések kertjéhez

2021. Május 19. Rákócis gyerekek gazolása a kertben, a munkák irányítása

2021. Május 25. Jerusalem közös tánc a színháznál és a főtéren. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége felhívására a kecskeméti klubok is csatlakoztak a covid utáni felszabadulást ünneplő közös tánchoz.

2021. Május 27. csüt. Közgyűlés  

2021. Június 03. Felajánlott egynyári növények ültetése az Érzékelések kertjébe Rákóczis yerekekkel

2021. Június 10-11. Érzékelések kertje hangadó szobrainak kihelyezése, Érzékelések kertje átadó ünnepség. A Kecskeméti Szent László Lions Club által megálmodott, és széleskörű összefogással létrehozott, 2020 őszén illatos és fűszernövényekkel beültetett, közel 20 millió Ft értékű Érzékelések kertje, a K-ARTS Művészeti Alapítvány által készített 8 hangadó fémszobor kihelyezésével hivatalosan is átadásra kerül.

2021. Június 12. LCMSZ konvenció

 

Éves Aktivitás

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba